ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανατροπή φαίνεται πως θα υπάρξει στο ζήτημα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και στην απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου, καθώς όπως φαίνεται θα παραμείνει στον θρόνο μέχρι… νεωτέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, φέρεται να άλλαξε γνώμη και να μην βάζει τελικά την υπόθεση αποπομπής του Δημήτριου Αμερικής σε ψηφοφορία στην Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συνέρχεται από την σήμερα Τρίτη 27 Νοεμβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου στο Φανάρι.
Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Πατριάρχη έπαιξε η παρέμβαση στελεχών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και ομογενειακών κύκλων οι οποίοι πιέζουν ώστε ο αντικαταστάτης του Δημήτριου να προέρχεται από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ενώ υπήρξε αντίδραση ως προς το ενδεχόμενο να επιλεγεί ως τοποτηρητής ο μητροπολίτης Τορόντο, Σωτήριος, παρά τη θετική γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης.
Το ζήτημα της απομάκρυνσης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου προέκυψε μετά το σκάνδαλο κακοδιαχείρισης στα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και τις αντιδράσεις που προέκυψαν στην ομογένεια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος απομακρύνει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο – Το παρασκήνιο και ο πιθανός διάδοχος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλυπτική η Grant Thornton για την κακοδιαχείριση των οικονομικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαψεύδει η Ελλάδα τα περί «εμπλοκής Τσίπρα» στην αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παγκόσμιο σοκ για την Google: Κρίθηκε ένοχη για παράνομο μονοπώλιο στη διαφήμιση
- Reuters: Η SpaceX του Έλον Μασκ είναι το φαβορί για να αναλάβει την αντιπυραυλική ασπίδα «Χρυσός Θόλος» του Ντόναλντ Τραμπ
- Πειραιώς: Διέθεσε δωρεάν 985 χιλ. ίδιες μετοχές σε 154 δικαιούχους
- Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Δεν αναμένεται παγκόσμια ύφεση, αλλά αυξημένος πληθωρισμός σε ορισμένες χώρες
