• LIFE&STYLE

    Pocket Points: Η εφαρμογή που σε επαναφέρει στην τάξη!

    • NewsRoom


    Το μέλλον ανήκει στο internet και στις εφαρμογές και αυτό είναι κάτι που όλοι λίγο – πολύ το γνωρίζουμε! Το θέμα όμως είναι τι γίνεται όταν το internet κατακλύζει τη ζωή μας και μας αποσπά την προσοχή από βασικά πράγματα όπως είναι η εκπαίδευση;

    Αυτό φαίνεται πως απασχολούσε τον Mitch Gardner και τον  Rob Richardson, δύο φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Chico και μέλη της αδελφότητας στη Βόρεια Καλιφόρνια.

    Οι δύο νεαροί παρατήρησαν πως κατά της διάρκεια του μαθήματος πως όλοι ασχολούνταν με το κινητό τους αντί να προσέχουν στην παράδοση και έτσι σκέφτηκαν οτι θα μπορούσαν να κάνουν μία εφαρμογη που θα τους “επανέφερε σε τάξη”!

    Έφτιαξαν, λοιπόν, την εφαρμογή Pocket Points.

    Χρησιμοποιώντας μία γεωγραφική- περίφραξη (έναν γεωγραφικό φράκτη – γύρω απο το Πανεπιστήμιο), η εφαρμογή μπορεί να εντοπίσει ποιοι βρίσκονται μέσα στο campus και να κλειδώσει αυτόματα το τηλέφωνο. Μόλις βγουν απο το “περιφραγμένο” χώρο, το κινητό ανοίγει κανονικά και λειτουργεί όπως πριν, ενώ οι φοιτητές κερδίζουν πόντους τους οποίους και εξαργυρώνουν σε καφέ, πιτσαρίες και γενικότερα σε μαγαζιά με φαγητό.

    Ενώ αρχικά η εφαρμογή δοκιμάστηκε για περίπου δύο εβδομάδες στον Πανεπιστήμιο Chico η ανταπόκριση ήταν αρκετά μεγάλη καθώς το 1/3 των φοιτητών ξεκίνησε να την χρησιμοποιεί.

    Βλέπντας την ανταπόκριση, οι δύο φοιτητές προσπάθησαν να την χρησιμοποιήσουν και σε μεγαλύτερο campus, όπως είναι το Penn State. Για μία ακόμη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες το 1/3 των φοιτητών την είχε κατεβάσει.

    Η εφαρμογή πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν δημοσιεύθηκε ένα άρθρο στην τοπική εφημερίδα στο οποίο και γινόταν αναφορά σε αυτή. Τότε ο διευθυνων σύμβουλος της Build.com, Chris Friedland, ο οποίος και έτυχε να το διαβάσει, θεώρησε καλό να συνταντήσει τους δύο νέους. Η συνάντηση επέφερε καρπούς καθώς η ιδέα του άρεσε και ο ίδιος επένδυσε σε αυτήν!

    Με την επένδυση αυτή και εκμεταλλευόμενοι τη αδελφότητα Sigma Kai, οι Gardner και Richardson προσέλλαβαν πρεσβευτές που μίλησαν και σε άλλα σχολεία γι’ αυτήν αλλά και σε τοπικές επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 100 σχολεία, με τον Gardner να επισημαίνει οτι στα περίπου 2 εκατομμύρια μαθητών που φοιτούν σε αυτά τα σχολεία που μίλησαν, αυτή τη στιγμή η εφαρμογή χρησιμοποιείται απο 500.000 άτομα.

    Εκτός όμως απο τη μαθητική κοινότητα την εφαρμογή χρησιμοποιούν και 1.200 έμποροι, κυρίως για διαφημιστικούς λόγους, μεταξύ των οποίων είναι η Pizza Hut, τα Starbucks, αλλά και μερικά online καταστήματα όπως είναι το Lulu’s.



    ΣΧΟΛΙΑ