ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Κρεατόσουπα από τον Άκη Πετρετζίκη. Ζεστή, νόστιμη, εύκολη σούπα με μοσχάρι, σέλερι και καρότα! Φτιάξτε αφράτο αυγολέμονο, περιχύστε τη σούπα και απολαύστε!
Δείτε τη συνταγή παρακάτω:
Συστατικά:
1-2 φινόκιο χοντροκομμένο
4 καρότα
6 στικ σέλερι
2 μεγάλα κόκκαλα μοσχαρίσια κομμένα στα 2
6 κούπες νερό
1 φύλλο δάφνης
λίγο θυμάρι ξερό
1 κιλό βοδινό για σούπα
αλάτι
πιπέρι
9 κ.σ. ρύζι για σούπα
½ κ.γ. μπούκοβο
6 κρόκοι αυγού
χυμός από 1-2 λεμόνια
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα λαχανικά κομμένα σε μικρές φέτες (εκτός από τα 2 καρότα και 3 στικ σέλερι) σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα κόκκαλα του μοσχαριού μαζί με το νερό, τη δάφνη και το θυμάρι. Έχουμε τη φωτιά δυνατά μέχρι να βράσει και μετά χαμηλώνουμε πάρα πολύ, ίσα-ίσα να σιγοβράζει ο ζωμός. Αφήνουμε να βράσει για τουλάχιστον 1 ώρα ξαφρίζοντας ανά διαστήματα.
Παράλληλα με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας.
Σουρώνουμε κρατώντας τον ζωμό, πετάμε τα λαχανικά και τα κόκκαλα και ξεπλένουμε την κατσαρόλα.
Στην καθαρή πια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Βάζουμε το κρέας και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε τα επιπλέον λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και το μπούκοβο, και ανακατεύουμε.
Σιγοβράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι το κρέας να λιώνει και το ρύζι να είναι έτοιμο.
Βάζουμε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ πάνω στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τους κρόκους.
Με ένα σύρμα χειρός τους χτυπάμε καλά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το λεμόνι, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι οι κρόκοι να πήξουν και να γίνουν σαν κρέμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μία-μία κουταλιά από το φαγητό που βράζει από κάτω και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Όταν έχουμε προσθέσει αρκετό από το ζουμί και έχει βράσει το ρύζι ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και επιπλέον λεμόνι αν δούμε ότι χρειάζεται.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπέροχη ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά για τον χειμώνα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ ογκρατέν, για να φτιάξετε το Σαββατοκύριακο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το πιο αφράτο κέικ μπανάνας από τον Άκη Πετρετζίκη (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Κεραμέως και η επιστροφή των πτυχιούχων
- Απίστευτο: Το 0,2% των οφειλετών χρωστάει 83 δις! – Σχεδόν 6 στα 10 ευρώ είναι απλήρωτες οφειλές στην εφορία
- Η δημόσια πρόταση της Masdar, η ρευστότητα 220 εκατ. ευρώ και η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Ποιοι παίζουν για ΠτΔ, η εμπιστοσύνη στα ΕΛΠΕ, το bid της Masdar και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι δύο εφοπλιστές και το bad-mouth, ο καταδικασμένος Σταύρος Τάκη, οι δωρεές του Δένδια, το καλό mood του Νικολάου και της Χρυσής Β, και η παρακολούθηση της πλατινομαλλούσας