Αυτή η βελουτέ ψαρόσουπα με λαχανικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι ο ιδανικός τρόπος για να μαγειρέψετε ένα νοστιμότατο ψάρι!

Ιδανική για τον χειμώνα, που έχει την τιμητική του στις σούπες.

Δείτε παρακάτω:

Υλικά Συνταγής:

1 κεφάλι από μεγάλο ροφό
2 κρεμμύδια ξερά
2 κολοκύθια
2 πατάτες
2 καρότα
2 ώριμες ντομάτες
1 μάτσο σέλινο
3 λίτρα νερό
1½ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλ. κουσκούς ή ρύζι γλασέ
1 αυγό
2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Για την ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά, βάζουμε πρώτα σε στενή, βαθιά κατσαρόλα όλα τα λαχανικά: τα κρεμμύδια χαραγμένα σταυρωτά, τις ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά, τις πατάτες κομμένες στα 4, τα καρότα και τα κολοκύθια ολόκληρα και το σέλινο.

Επάνω στα λαχανικά τοποθετούμε το κεφάλι του ροφού. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά (περίπου 3 λίτρα). Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 35΄.

Αφού βράσει το κεφάλι του ροφού, με προσοχή το βγάζουμε σε μια πιατέλα. Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Σουρώνουμε σε σήτα το ζωμό και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τα πολτοποιημένα λαχανικά.

Αφού πάρει ξανά βράση η σούπα, ρίχνουμε μέσα το κουσκούς ή το ρύζι. Βράζουμε για 15΄ σε μέτρια φωτιά.

Αφού σβήσουμε την εστία χτυπάμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε τη σούπα.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μοναδική νοστιμιά: Χωριάτικα λουκάνικα με μπριζολάκια και χειμωνιάτικα λαχανικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε την πιο τέλεια ζεστή σοκολάτα για τον χειμώνα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοτόσουπα αυγολέμονο: Ό,τι πρέπει για τα πρώτα κρύα!