Οι κόκκινες φακές σούπα είναι ένα παραδοσιακό και θρεπτικό φαγητό που οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει με τα παιδικά μας χρόνια. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει την υπέροχη συνταγή της και μας τονίζει να δώσουμε βάση στις λεπτομέρειες της εκτέλεσης και στα υλικά της συνταγής, για να είναι ακόμα νοστιμότερες!

Δείτε παρακάτω:

Υλικά Συνταγής:

500 γραμ. φακές ψιλές
1/2 φλ. ελαιόλαδο
​2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
​2 μικρά πράσα τρυφερά ψιλοκομμένα
​2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
​2 καρότα τριμμένα ή πολύ ψιλοκομμένα
​2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες (εμπορίου ή φρέσκιες)
​2 κουταλιές κοφτές πελτέ ντομάτας
​2 δαφνόφυλλα
λίγη ρίγανη
λίγο ξύδι
λίγο αγουρέλαιο για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

ελιές
φέτα και τραγανό ψωμί

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε με μπόλικο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο και ανακατεύουμε για να λαδωθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας.

Προσθέτουμε τις φακές, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό ζεστό για να σκεπάζει το φαγητό.

Σκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από το 1/2 φλ. σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν οι φακές.

Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές ξύδι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μοναδική νοστιμιά: Χωριάτικα λουκάνικα με μπριζολάκια και χειμωνιάτικα λαχανικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολη και ζουμερή λεμονόπιτα: Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπέροχο κέικ κάστανο χωρίς ψήσιμο (video)