ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Δείτε παρακάτω:
Υλικά Συνταγής:
500 γραμ. φακές ψιλές
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μικρά πράσα τρυφερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 καρότα τριμμένα ή πολύ ψιλοκομμένα
2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες (εμπορίου ή φρέσκιες)
2 κουταλιές κοφτές πελτέ ντομάτας
2 δαφνόφυλλα
λίγη ρίγανη
λίγο ξύδι
λίγο αγουρέλαιο για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ελιές
φέτα και τραγανό ψωμί
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε με μπόλικο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο και ανακατεύουμε για να λαδωθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε τις φακές, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό ζεστό για να σκεπάζει το φαγητό.
Σκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από το 1/2 φλ. σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν οι φακές.
Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές ξύδι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Πηγή: argiro.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μοναδική νοστιμιά: Χωριάτικα λουκάνικα με μπριζολάκια και χειμωνιάτικα λαχανικά
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολη και ζουμερή λεμονόπιτα: Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι (video)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπέροχο κέικ κάστανο χωρίς ψήσιμο (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φιντάν: Το Αιγαίο να μετατραπεί σε περιοχή οικονομικής ευημερίας για τις χώρες μας
- Βοιωτία: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Αλίαρτο
- Χαμάς: Μία όμηρος σκοτώθηκε σε ζώνη που δέχθηκε ισραηλινή επίθεση στην βόρεια Γάζα
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεναγήθηκε στο «στολίδι» της Νέας Ιωνίας