Ένας διαφορετικός μουσακάς με γιαούρτι και πράσο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε, γιατί είναι απλά υπέροχη και εύκολη, καθώς χρειάζεται μόνο 20′ προετοιμασίας και μία ώρα μαγειρέματος.

Δείτε παρακάτω:

 

Υλικά Συνταγής:

10 μεγάλα πράσα

Για τη σάλτσα κιμά

600 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1 κ.σ. πελτέ
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη κρούστα γιαουρτιού

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
2 αυγά
1/2 φλ. κεφαλοτύρι
2 κ.σ. φρυγανιά

Εκτέλεση:

Για το μουσακά με γιαούρτι, καθαρίζουμε πρώτα τα πράσα (κρατάμε το άσπρο μέρος), τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε νερό που βράζει. Τα στραγγίζουμε καλά. Τα κόβουμε κατά μήκος σαν βαρκούλες.

Για τη σάλτσα κιμά

Ροδίζουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί για 2-3΄ και ολόκληρο το σκόρδο. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί. Σιγοβράζουμε να πιει τα υγρά του για 15΄ και αλατοπιπερώνουμε.

Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος πασπαλίζουμε τη φρυγανιά. Αραδιάζουμε μια στρώση πράσα κοντά κοντά το ένα με το άλλο. Απλώνουμε σε μια στρώση όλο τον κιμά. Καλύπτουμε σε μια στρώση με τα υπόλοιπα πράσα.

Ψήνουμε για περίπου 45΄στους 180 βαθμούς C μέχρι να ροδίσουν τα πράσα. Τότε χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το γιαούρτι και το τυρί και περιχύνουμε το ταψί. Ξαναψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά η κρούστα για περίπου 15΄.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κοτόσουπα αυγολέμονο: Ό,τι πρέπει για τα πρώτα κρύα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίθανο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι: Γεμάτο άρωμα και γεύση!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το αγαπημένο παστίτσιο της μαμάς: Να γλείφεις τα δάχτυλά σου!