ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Δείτε παρακάτω:
Συστατικά:
Για το κέικ
600 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert
300 γρ. βούτυρο
6 αυγά και 3 κρόκους (μέτρια αυγά)
240 γρ. ζάχαρη
λίγο κακάο Nestle Dessert για το «αλεύρωμα»
Για το crumble
100 γρ. φουντούκια ανάλατα
140 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
παγωτό βανίλια
φυλλαράκια από δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Για το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Σε μπεν μαρί, στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μία κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τους κρόκους με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Κακαοβουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 28 εκ. (καλό είναι να είναι με αποσπώμενη βάση).
Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας με μία σπάτουλα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε κακαοβουτυρώσει.
Καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω από το γλυκό μας. Φροντίζουμε να καλυφθεί καλά και να μην έχει κενά.
Βάζουμε το ταψάκι σε ένα μεγαλύτερο ταψί και γεμίζουμε το μεγαλύτερο με καυτό νερό τόσο όσο να φτάσει τουλάχιστον τα 2/3 του ύψους του μικρού ταψιού.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι όταν ακουμπάμε ένα δάχτυλο στο κέντρο του ταψιού να μην κολλάει.
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε μικρά κομμάτια μαζί με το κραμπλ, το παγωτό και φύλλα δυόσμου.
Για το crumble
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το αλεύρι με τα φουντούκια για να γίνουν σκόνη. Το ρίχνουμε στο μίξερ και το ανακατεύουμε πολύ λίγο για να γίνει σαν θρύψαλα ή σαν τρίμμα. Θέλει ελάχιστο ανακάτεμα.
Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι που του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 160°C στον αέρα.
Αφήνουμε να κρυώσει το μπισκότο και το σπάμε σε κομμάτια με τα οποία γαρνίρουμε το κέικ μας.
Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με παγωτό και φύλλα δυόσμου.
Tip:
Εάν δεν θέλετε να κάνετε το crumble μπορείτε να τη σερβίρετε με μια creme anglaise, παγωτό η σαντιγί!
Πηγή: akispetretzikis.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε; Εύκολη και γρήγορη μακαρονόπιτα µε τυριά!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικονομική μακαρονάδα: Ταλιατέλες με μανιτάρια και ό,τι μας περίσσεψε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πεντανόστιµη κιµαδόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τράπεζες: Τι να περιμένουμε το 2025 στα στεγαστικά δάνεια
- «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ντίσελντορφ 1.200 θέσεις εργασίας από 45 επιχειρήσεις
- «Κοκκινίζουν» οι μετοχές πληροφορικής – Ποιες εταιρείες έχουν μεγάλες απώλειες
- Μεγάλες αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Η στρατηγική για το 2025 και τα άλυτα προβλήματα