• ΑΓΟΡΕΣ

    Συντηρεί τα κέρδη των προηγούμενων ημερών το Χρηματιστήριο με χαμηλό τζίρο. Επιδείνωση στα ομόλογα

    Χρηματιστήριο Αθηνών


    Συντηρεί τα κέρδη των προηγούμενων ημερών ο Γενικός Δείκτης τιμών την Παρασκευή, ενώ  ο όγκος συναλλαγών παρουσιάζεται χαμηλότερος των προηγούμενων ημερών, καθώς η καθαρή συναλλακτική δραστηριότητα δεν ξεπερνά τα 13 εκατ. ευρώ στις 3μμ.

    Λίγο πριν τις 1μμ πέρασαν τα πακέτα για το 70,38% του Υγεία στο CVC Capital, με το τίμημα της συναλλαγής να ανέρχεται στα 204,4 εκατ. ευρώ και αφορούσαν 215,18 εκατ. μετοχές του Υγεία στην τιμή των 0,95 ευρώ ανά μετοχή.

    Η μετοχή της ΜΙΓ ενισχύεται σημαντικά μετά την άνω συναλλαγή, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 11% στα 0,0779 ευρώ.

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, συνεχίζει να κρατά τα σημαντικά κέρδη της αρχής της συνεδρίασης η μετοχή των ΕΛΠΕ(+5,31%) καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ένα εξαιρετικό εννεάμηνο, παρά την αύξηση των τιμών πετρελαίου.

    Σε θετικό έδαφος βρίσκονται και οι Σαράντης (+1,17%), Coca Cola (+1,15%), ΑΔΜΗΕ (+0,98%) και ΔΕΗ (+0,96%) μεταξύ άλλων.

    Στους τραπεζικούς τίτλους, η Τράπεζα Πειραιώς υποχωρεί 3,77% ενώ οι Eurobank και ΕΤΕ κινούνται οριακά χαμηλότερα. H Αlpha Bank επιχειρεί να κινηθεί υψηλότερα με το μέσο όρο της τιμής να διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα των 1,30 ευρώ.

    Χαμηλότερα κατά 1% κινούνται οι τίτλοι των Φουρλής, Jumbo και Motor Oil και ακολουθούν Lamda Developments και OΛΠ.

    Στην αγορά παραγώγων, οι όγκοι είναι ανάλογοι της spot αγοράς, καθώς στο ΣΜΕ της ΕΤΕ έχουν διακινηθεί μόλις 5.201 συμβόλαια και ακολουθεί της ΜΙΓ με 4.274 συμβόλαια και το open interest στα 49.194 προ εκκαθάρισης.

    Επιδείνωση παρουσιάζει η αγορά ομολόγων, με την απόδοση στο 10ετές να ενισχύεται κατά 1,78% στο 4,4%, ενώ το spread με το αντίστοιχο γερμανικό (Bund) διευρύνεται στις 396,9 μ.β κυρίως λόγω της σημαντικής αποκλιμάκωσης των γερμανικών αποδόσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ