• First Top Stories

    Τραπεζοκεντρική συνεδρίαση στο χρηματιστήριο, με το 50% του τζίρου στους 4 τίτλους


    Σε θετική τροχιά συνεχίζουν τη διαδρομή τους οι τραπεζικοί τίτλοι, ωστόσο τα κέρδη του υποκείμενου δείκτη, περιορίστηκαν στο +3,5% από +5,30% νωρίτερα. Η Alpha Bank κινείται 3,8% υψηλότερα, η Τρ. Πειραιώς (+3,98%), η ΕΤΕ (+1,99%) και η Eurobank (+2,68%).

    Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα short covering μέσω της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Όπως αναφέρει το Mononews,  ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, μεταβαίνει στη Φρανκφούρτη, για συναντήσεις με το SSM. Οι συναντήσεις γίνονται μεταξύ άλλων για την οριστικοποίηση των νέων πλάνων αναδιάρθρωσης που έχουν καταθέσει οι τράπεζες, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί και το κρίσιμο θέμα της κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας Πειραιώς με την έκδοση ομολόγου (Tier II) ύψους 500 εκατ. ευρώ που έχει ανασταλεί λόγω της αναταραχής στις διεθνείς αγορές και την εκτίναξη των επιτοκίων.

    Σημαντικά κέρδη καταγράφει όλη η περιφέρεια, με το δείκτη ΜΙΒ στο Μιλάνο να κερδίζει 1,6%, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη ενισχύεται 1,32% και ο πορτογαλικός PSI 20 βρίσκεται 1% υψηλότερα.

    Προσδοκίες τρέφει την αγορά και η επικείμενη ομιλία του Προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi καθώς αναλυτές θεωρούν ότι ίσως αλλάξει η επικοινωνιακή στρατηγική ΕΚΤ  μετά την επιδείνωση στην αγορά της Ιταλίας και του Brexit.

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ μένει να επιβεβαιώσει αν θα τερματιστεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) στα τέλη του 2018.

    Εκτός τραπεζών, κέρδη σημειώνουν οι ΟΤΕ (+1,8%),  Βιοχάλκο (+1,2%), ΕΥΔΑΠ (+1,02%) ενώ, κατοχύρωση κερδών πραγματοποιείται στη Σαράντης (-1,92%), μετά το χτεσινό 9%,  τα ΕΛΠΕ υποχωρούν 1,99% και η Αεροπορία Αιγαίου(-1,17%).

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στις MIΓ (+0,87%), Intralot (+1,33%) και Eλλάκτωρ (+1,53%).

    Στην αγορά παραγώγων, η ΕΤΕ έχει συγκεντρώσει και σήμερα το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών, με 14.539 συμβόλαια.

    Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώνεται στα 16,3 εκατ. ευρώ εκ της οποίας, το 50% αφορά τους 4 τραπεζικούς τίτλους



    ΣΧΟΛΙΑ