• Uncategorized

    Εύθραυστο κλίμα στις αγορές της Ασίας. Σε χαμηλό δύο μηνών το πετρέλαιο


    Επιφυλακτικότητα κυριαρχεί στις αγορές της Ασίας την Τετάρτη, μία μέρα μετά τις ισχυρές ρευστοποιήσεις που παρατηρήθηκαν διεθνώς στις αγορές.

    Τόσο η διπλωματική ένταση μεταξύ Σ. Αραβίας και Δύσης, όσο και η νέα εμπλοκή μεταξύ Ιταλίας και Βρυξελλών, από την απόρριψη της τελευταίας να δεχτεί το προσχέδιο του ιταλικού προυπολογισμού, αναστέλλει την διοχέτευση κεφαλαίων στις αγορές.

    Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί, ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, η Κίνα, η οποία τα τελευταία 10 χρόνια ήταν η κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας ανάπτυξης, παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης.

    Εν’τω μεταξύ, χτες στη Wall Street, τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από δεικτοβαρείς εταιρείες, είχαν αποτέλεσμα να οδηγήσουν το δείκτη Dow Jones μέχρι και 540 μονάδες χαμηλότερα. Στην τελευταία ώρα συνεδρίασης, οι βασικοί δείκτες κατάφεραν να ανακάμψουν από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά, για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές με απώλειες 0,42% έως 0,55%.

    Στην Ασία, η ανάκαμψη της Wall Street στο τέλος της συνεδρίασης, κατάφερε να περιορίσει την επενδυτική δυσχέρεια. Ο δείκτης Nikkei, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 0,4% στις 22.098 μονάδες.

    Στην Κίνα, οι δείκτες ανακάμπτουν από τα χαμηλά 16 μηνών που βρέθηκαν χτες. Ο δείκτης Shanghai σημειώνει άνοδο 0,52% ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κινείται οριακά υψηλότερα, στις 25.374 μονάδες.

    Ο Sensex στην Ινδία ενισχύεται 0,29%, ο IDX στην Ινδονησία είναι οριακά χαμηλότερος και ο Kospi στη Ν. Κορέα υποχωρεί 0,55% λίγα λεπτά πριν τη λήξη της συνεδρίασης.

    Στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX υποχώρησε 0,24%, μη μπορώντας να αντιδράσει από τις χθεσινές απώλειες.

    Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινείται σε χαμηλά δύο μηνών. Χτες οι τιμές κατέγραψαν απώλειες της τάξης του 4%, καθώς η Σαουδική Αραβία σκέφτεται να αυξήσει την παραγωγή αν χρειαστεί, ώστε να περιοριστούν οι επιπλοκές από τις κυρώσεις της Αμερικής στο Ιράν.

    Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου του Brent παράδοσης Δεκεμβρίου ανακάμπτει 0,44% στα 76,77 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται 0,20% στα 66,58 δολάρια το βαρέλι.



    ΣΧΟΛΙΑ