Αυτά τα σοκολατένια μπισκότα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, μην τα δοκιμάσετε όσο είναι ζεστά, γιατί θα τα φάτε όλα μέχρι να κρυώσουν. Είναι τέλεια!

Δείτε τη συνταγή παρακάτω:

Υλικά Συνταγής:

180 γραμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
225 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ (κοσκινισμένο)
30 γραμ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
150 γραμ. κουβερτούρα σε σταγόνες (ή κομματάκια κουβερτούρας)

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε τα σοκολατένια μπισκότα, κοσκινίζοντας το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο.

Σε μπολ ή στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά λίγα λίγα, διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα ή με το χέρι. Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνα, για να ακουμπήσουμε τα σοκολατένια μπισκότα.

Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς C στον αέρα.

Με ένα κουτάλι του γλυκού αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα στη λαμαρίνα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα στα μπισκότα γιατί απλώνουν πολύ. Με το κουτάλι απαλά ισιώνουμε τα μπισκότα, πατώντας τα προς τα κάτω.

Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να είναι λίγο μαλακά, ίσα να έχουν σφίξει. Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στη λαμαρίνα γιατί αλλιώς διαλύονται. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Πεντανόστιμη συνταγή: Εύκολος και γρήγορος σολωμός με λαχανικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φακές από τον Άκη Πετρετζίκη – Μια συνταγή που θα λατρέψουν ακόμη και τα παιδιά (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το ιδανικό πρωινό: Banana bread με αλεύρι καρύδας από τον Άκη Πετρετζίκη