• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Πάνω το Τόκιο, κάτω η Κίνα


    Μικτά πρόσημα επικρατούν στις αγορές της Ασίας, με την αγορά στο Τόκιο να κλείνει με κέρδη, ενώ στην Κίνα κυριαρχούν αρνητικά πρόσημα, καθώς οι νέες εντάσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Δύσης, περιόρισαν τις… ορέξεις των επενδυτών.

    Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,14% στις 22.524,50 μονάδες με τα μεγαλύτερα κέρδη να καταγράφουν οι μετοχές των Nippon (+4,5%), Softbank (+3,37%) και Toho Zinc (+6,27%). Στον αντίποδα βρέθηκαν οι Shiseido (-2,35%), Terumo (-3,78%) και Showa (-2,58%).

    Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai καταγράφει πτώση 0,87% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί 0,76%. Στα μακροοικονομικά στοιχεία νωρίτερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα για το μήνα Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 2,5%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

    Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν αργότερα στην αγορά συναλλάγματος  με την εξαμηνιαία έκθεση νομισμάτων του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών.

    “Είναι σαφές ότι η Κίνα δε χειραγωγεί την αγορά συναλλάγματος καθώς το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει πέσει κάτω από το 3%”, αναφέρουν στρατηγικοί αναλυτές  στην OCBC Bank.

    Στις υπόλοιπες αγορές, ο Sensex στην Ινδία κινείται 0,46% υψηλότερα, ο IDX στην Ινδονησία ενισχύεται 0,30% ενώ ο STI στη Σιγκαπούρη υποχωρεί 0,39%.

    Στην Αυστραλία ο ASX έκλεισε με άνοδο 0,56% ενώ ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε αμετάβλητος στις 2.145,12 μονάδες.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ