Εκπληκτοι φαίνεται να έμειναν προ ημερών οι τραπεζίτες 3 συστημικών τραπεζών  από την απαίτηση της Folli Follie να της δανείσουν 100 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει στα … επόμενα βήματα της. O όρος μάλιστα που έθεσαν οι εκπρόσωποι της συμβουλευτικής εταιρίας Delloite που έκαναν και τις σχετικές συζητήσεις, ήταν ότι θα φτάσει  στο 0  EBITDA σε 3 χρόνια. Επι της ουσίας αυτό σημαίνει ότι η εταιρία στην θεωρητική περίπτωση που συνεχίσει την λειτουργία της , δεν θα έχει λειτουργικά κέρδη (προ φόρων,  τόκων και αποσβέσεων) για την προσεχή τριετία δηλαδή έως το 2022. Αλλωστε μέχρι τώρα ενώ τα στοιχεία είναι στον αέρα λόγω των πλαστών καταστάσεων που έχουν δημοσιοποιηθεί σε εταιρικό επίπεδο, η Folli Folli είναι μια ζημιογόνος  εταιρία με συνεχείς ζημιές την τελευταία 4ετια. Πρακτικά η Folli Follie  σε εταιρική μορφή (δηλαδή στην Ελλαδα και σε κάποιες ευρωπαικές χώρες) παρέμενε ζημιογόνος όμως το αποτέλεσμα σε επίπεδο ομίλου άλλαζε διότι ερχόντουσαν τα πλαστά όπως αποδείχτηκε στοιχεία από την ΑΣΙΑ. Οι συζητήσεις των δύο πλευρών δηλαδή των τραπεζιτών και της Delloite  διεκόπησαν πριν καν ξεκινήσουν. Την ίδια ώρα η εταιρία (φημολογείται μάλιστα … ότι ανοίγει καταστήματα στην Κυπρο) προχωρά σε νέες μεγάλες εκπτώσεις στα καταστήματά της (για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα) ως  τελευταία γραμμή άμυνας για να ενισχύσει όπως-όπως τη ρευστότητά της, καθώς τα ταμειακά της διαθέσιμα έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα και η έλλειψη ρευστού απειλεί την ίδια τη λειτουργία του ομίλου. 

Ανησυχία στην Folli Follie 

Πρόκειται για μία εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία, καθώς η κατάσταση πλέον εκτιμάται ότι είναι οριακή και κανείς δε γνωρίζει για πόσο θα επαρκέσουν τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας πριν αδειάσουν εντελώς, ειδικά με δεδομένο ότι λύση στο αδιέξοδο δε φαίνεται στον ορίζοντα, αφού η εταιρεία δεν έχει καν προσλάβει ακόμα τον ελεγκτικό οίκο που θα αναλάβει την κατάρτιση των λογιστικών της καταστάσεων, μία διαδικασία απαραίτητη για την αναδιάρθρωση του ομίλου που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο, όταν και εκπνέει η περίοδος προστασίας της εταιρείας από τους πιστωτές της.

Μάλιστα, άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν πως όσες εκπτώσεις κι αν κάνει στα καταστήματά της η Folli Follie, είναι πρακτικά αδύνατον να συγκεντρώσει αρκετό ρευστό για να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της.

Και αυτό είναι κάτι που ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα οποία στεγάζονται ορισμένα καταστήματα της Folli Follie παραπονούνται για καθυστερήσεις στην καταβολή των ενοικίων από την πλευρά της εταιρείας, γεγονός ενδεικτικό της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει.

Δεν έχει να πληρώσει ενοίκια η Folli Follie 

Ακόμα χειρότερα, η Folli Follie φαίνεται πως δεν μπορεί πια να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” για το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται το πολυκατάστημα Factory Outlet, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει καταπέσει η σχετική εγγυητική επιστολή της τάξεως των 300.000 ευρώ.

Εκτός όμως από τα ακίνητα, σε κίνδυνο τίθενται και οι εμπορικές συνεργασίες της Folli Follie με μεγάλα brands του εξωτερικού, που φημολογείται ότι ήδη αναζητούν άλλους συνεργάτες για την αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών και η Nike, η οποία μάλιστα δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη Folli Follie, όμως κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι η Nike σχεδιάζει την εκχώρηση της εμπορικής αυτής δραστηριότητας σε άλλο συνεργάτη της. Σε αντίστοιχες διαδικασίες βρίσκονται και άλλοι συνεργάτες της Folli Follie, θορυβημένοι από τις ραγδαίες εξελίξεις που έχουν φέρει μία άλλοτε εύρωστη εταιρεία στο χείλος της καταστροφής…

Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Βασικοί Μέτοχοι Folli Follie

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα αποκάλυψη από ΕΥ: Η Folli Follie δεν συνεργάστηκε μαζί μας στους ελέγχους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Με ποινική δίωξη για 3 κακουργήματα κινδυνεύει η οικογένεια Κουτσολιούτσου. Ποιους άλλους ερευνά ο εισαγγελέας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Το Watergate της Folli Follie: Πώς ο Κουτσολιούτσος κορόιδεψε ακόμη και την Εμπορική Τράπεζα…