Σοκολατένια γλειφιτζούρια από τον Άκη Πετρετζίκη! Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα γλειφιτζούρια με λευκή και μαύρη κουβερτούρα και καραμελάκια.

Δείτε τη συνταγή παρακάτω:

Συστατικά:

200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
100 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
12 γλειφιτζούρια μαγκουράκια
20-30 γρ. διάφορα καραμελάκια, για διακόσμηση
6 καλαμάκια για γλειφιτζούρια

Μέθοδος Εκτέλεσης:

Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί* ή στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt για 1,5 λεπτό (σε κατάλληλο μπολ καλυμμένο με μεμβράνη).
Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
Δημιουργούμε καρδούλες βάζοντας αντικριστά και ενωμένα μεταξύ τους δύο γλειφιτζούρια μαγκουράκια και τις γεμίζουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
Τις πασπαλίζουμε με τα καραμελάκια και τοποθετούμε στη βάση τους τα καλαμάκια, ώστε να μπορούμε να τις κρατάμε.
Αφήνουμε τις καρδιές περίπου μισή ώρα για να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα.
Έπειτα, τις βγάζουμε από τη λαδόκολλα και τις απολαμβάνουμε.

Tip:

Αν η σοκολάτα μας κάνει νερά όπως τη ρίχνουμε μέσα στα γλειφιτζούρια, δεν ανησυχούμε, μιας και οποιαδήποτε ατέλεια στην υφή της θα καλυφθεί από τα καραμελάκια.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Η πιο εύκολη και ελαφριά συνταγή για κοκκινιστό κουνέλι στιφάδο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε το απόλυτο κέικ σοκολάτας (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Συνταγή – παραλλαγή: Εύκολο παστίτσιο με ριγκατόνι από την Αργυρώ