ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ανησυχία του εξέφρασε το Σάββατο ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε την προηγούμενη ημέρα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για την πιθανότητα ενός νέου πολέμου στα Βαλκάνια σε περίπτωση που η ΕΕ αποσύρει το ενδιαφέρον της από την περιοχή.
«Δεν θα απέκλεια αιματοκύλισμα στα Βαλκάνια», παραδέχθηκε ο κ. Βούτσιτς. «Ίσως είναι υπερβολικό», σημείωσε, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα αποκλείσει αυτή την πιθανότητα «αν μας αφήσουν μόνους μας».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Σρέμσκα Μιτρόβιτσα, όπου παρακολούθησε το άνοιγμα ενός νέου εργοστασίου, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι ο ρόλος της Σερβίας είναι να διατηρήσει την ειρήνη στην περιοχή και ότι συνεπώς «θα περάσει από πολλές προκλήσεις».
«Θα ξεπεράσουμε την πρόκληση, θα πρέπει να προστατέψουμε την ειρήνη και να κτίσουμε εργοστάσια… Αυτό υποσχεθήκαμε στον Γιούνκερ και το εκτιμά… Ό,τι λέει θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη» σημείωσε ο Βούτσιτς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προειδοποίηση Γιούνκερ: Υπάρχει κίνδυνος νέων συγκρούσεων στα Βαλκάνια!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μεγάλη Παρασκευή τα αποκαλυπτήρια της S&P – Ελπίδες & αγωνία για την αναβάθμιση στη σκιά του Τραμπ
- Helleniq Energy: Επόμενη χώρα ανάπτυξης στις ΑΠΕ η Βουλγαρία- Επενδύσεις 4 δισ. στην πενταετία
- Τι συζητούν στο ΜΜ για εκλογικό νόμο, οι hot μετοχές του Κόκκαλη, οι ψίθυροι για Holterman-Τζίγγερ-Alpha Bank, o νέος παίκτης στις τράπεζες, πόσο πούλησε το σπίτι της η Σοφία (τέως Κούστα) και ένα quiz με εφοπλιστικούς τσακωμούς
- Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με τις μετοχές των ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Αpple, JPMorgan, χρυσό και πετρέλαιο
