• Top Stories

    Αίνιγμα από Βαρουφάκη: Γινόντουσαν υποκλοπές από το 2015;


    Στα… ψιλά είχε περάσει ένα σχόλιο του Γιάνη Βαρουφάκη σε διαδικτυακή εκπομπή τον Ιούλιο του 2015, με το οποίο άφηνε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση «άκουγε» συνομιλίες μεταξύ των δανειστών χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν – όμως ακούγοντας ξανά αυτό το σχόλιο, μετά τη διαρροή συνομιλιών μεταξύ Thomsen και Velculescu στο WikiLeaks και τις υποψίες που στρέφονται προς το Μαξίμου για υποκλοπές, αποκτά νέο ενδιαφέρον.

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, λοιπόν, λίγες μέρες μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου και την απομάκρυνσή του από το πόστο του, παραχώρησε συνέντευξη στο The Press Project, και όλοι περίμεναν να ακούσουν τι είχε να πει για τις επεισοδιακές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και την επιβολή των capital controls. Όμως η είδηση τελικά ήρθε από αλλού – έστω κι αν τότε δεν το πρόσεξε κανείς.

    Αναφερόμενος στην απόφαση για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, ο κ. Βαρουφάκης είπε μεταξύ άλλων: «Ένα δημοψήφισμα πρέπει να είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο, δεν είναι μία έκθεση ιδεών που καλείται να συγγράψει ο λαός με ένα ναι ή ένα όχι. Γι’ αυτό δεν κάναμε το δημοψήφισμα τόσο καιρό, περιμέναμε να υπάρχει ένα συγκεκριμένο κείμενο πρότασης από τους Θεσμούς στο Eurogroup να το θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

    Και πρόσθεσε: «Και ξέρετε, μεταξύ τους οι τροϊκανοί, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους τώρα…. Συνιστούσαν ο ένας στον άλλον, τους έχω ακούσει να το λένε ο ένας στον άλλον, στιγμές που δεν ήξεραν ότι ακούγαμε: Μην τους δώσετε τίποτα γραπτό. Γιατί φοβόντουσαν ότι αν μας δώσουν κάτι σε κείμενο θα το θέταμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

    Εύλογα αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς ήθελε να πει ο Γιάνης Βαρουφάκης με αυτό το «δεν ήξεραν ότι ακούγαμε». Το μυαλό κάθε λογικού ανθρώπου πηγαίνει στο ενδεχόμενο ο πρώην υπουργός Οικονομικών να εννοεί ότι γίνονταν (ίσως μάλιστα συστηματικά) υποκλοπές συνομιλιών μεταξύ των δανειστών, οι οποίες αξιοποιούνταν καταλλήλως από την κυβέρνηση – δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι χρησιμοποιεί πρώτο πληθυντικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται για κάποιον που περνούσε τυχαία ή που κρυφακούει με… ποτήρια κολλημένα στους τοίχους, αλλά για μία οργανωμένη επιχείρηση.

    Δείτε το βίντεο και κρίνετε μόνοι σας:

    https://www.youtube.com/watch?v=9sAs7tlXfp0

    Διαβάστε ακόμα στo mononews.gr: Γιατί ο Dijsselbloem θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα – τι άλλαξε μέσα σε λίγους μήνες;



    ΣΧΟΛΙΑ