ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυτές οι πατάτες που μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι ιδανικές για να συνοδεύσουν το κρέας σας.
Είναι πανεύκολες και πεντανόστιμες. Είναι οι πατάτες που μπορούν να κλέψουν την παράσταση!
Δείτε τη συνταγή παρακάτω:
Προετοιμασία: 0:05′
Μαγείρεμα: 0:20′
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής:
1/2 κιλό baby πατάτες
2 κουταλιές βούτυρο
λίγο θυμάρι ή ρίγανη
1 φλ. ζωμός βοδινού ή κότας
1 κουταλιά μουστάρδα
λίγο λεμόνι
λίγο άνιθο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τις λεμονάτες πατάτες, πλένοντας πρώτα τις baby πατάτες με τη φλούδα τους. Τρίβουμε με το βουρτσάκι τη φλούδα. Τις βάζουμε σε τηγάνι.
Σκεπάζουμε με κρύο νερό να τις καλύπτει. Βάζουμε το καπάκι. Βράζουμε για 8-10 λεπτά για να μισομαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι τη μαργαρίνη με βούτυρο.
Ρίχνουμε τις πατάτες και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μελώσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να «πιουν» όλο τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα βότανα, λίγο χυμό λεμόνι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τον άνιθο.
Τις σερβίρουμε ζεστές.
Πηγή: argiro.gr