Το εμβληματικό ξενοδοχείο του Μανχάταν «Mark Hotel», το οποίο χτίστηκε το 1927, υπέστη μια ολική ανακαίνιση από το 2006 μέχρι το 2009. Και ενώ το ιστορικό εξωτερικό του έμεινε ανέγγιχτο, όλο το εσωτερικό του κτιρίου αντικαταστάθηκε, υπό το βλέμμα του γνωστού αρχιτέκτονα Jacques Grange. Εξαιρετικά δημοφιλές στους ντόπιους λόγω του εστιατορίου του Jean-Georges και των πολλών celebrities που μαζεύονται εκεί πριν το Met Ball, το μοναδικό ρετιρέ του αποτελεί ακόμη ένα θέλγητρο για το κτίριο.

 

Το εσωτερικό του ρετιρέ που βρίσκεται στον 16ο και 17ο όροφο, το οποίο έχει επίσης σχεδιαστεί από τον Grange, προσφέρει πέντε υπνοδωμάτια, τέσσερα τζάκια, έξι μπάνια και δύο bars. To σαλόνι, με το 8 μέτρων ταβάνι, βρίσκεται στη γωνία του κτιρίου, ενώ μια βεράντα στην κορυφή έχει απευθείας θέα το Central Park.

Αν και το ρετιρέ δεν είναι καινούριο, είναι η πρώτη φορά που είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση.

 

Η τιμή του; 75.000 δολάρια τη βραδιά.

 

Στην ίδια αυτή στρατόσφαιρα πολυτελείς, το Plaza προσφέρει την Royal Σουίτα των τριών υπνοδωματίων για περίπου 40.000 δολάρια τη βραδιά. for approximately $40,000 a night. Περιλαμβάνει χρυσές βρύσες 24 καρατίων στο μπάνιο και ένα πλήρες εξοπλισμένο γυμναστήριο και μια κουζίνα του σεφ.

Το Mandarin Oriental προσφέρει την Σουίτα 5000, με την συλλογή σύγχρονης τέχνης, για 36.000 δολάρια τη βραδιά.

 

 

Γιατί όμως να χτίσει κανείς ένα τόσο μεγάλο δωμάτιο; «Πέρα από το το πλεονέκτημα να υπερηφανευόμαστε», εξηγεί ο Olivier Lordonnois, γενικός διευθυντής του Mark Hotel, «από την πλευρά των πωλήσεων, μειώνει το απόθεμά μας και βελτιώνει τους δείκτες της μίσθωσής μας, κάτι που δεν θα γινόταν αν το χωρίζαμε σε μικρότερα ξεχωριστά δωμάτια». Όπως λέει ο ίδιος, η μίσθωση του ρετιρέ αυτή τη στιγμή βρίσκεται πάνω από το 50%.