ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Ενώ τα χείλη του Πάνου Καμμένου είναι ραμμένα μέχρι τον Μάρτιο, όπως τουλάχιστον συμφωνήθηκε στη συνάντηση της Παρασκευής με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την οποία επιβλήθηκε… εκεχειρία, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Συμφωνία των Πρεσπών ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο στο ελληνικό ακροατήριο.
«Φτάσαμε σε μια συμφωνία αλλά ξέραμε τι έπρεπε να διαφυλάξουμε, τη γλώσσα και την ταυτότητα. Και η Ελλάδα τα αναγνώρισε αυτά. Υπάρχει ‘μακεδονική’ γλώσσα στη συμφωνία. Αναγνωρίζω τη δυσφορία με τις γεωγραφικές αναφορές, αλλά ξέρω και τα οφέλη από τη συμφωνία» είπε ο κ. Ζάεφ σε ομιλία του στη Γευγελή.
«Είμαστε ‘Μακεδονές’ με ‘μακεδονική’ γλώσσα. Η ‘μακεδονική’ γλώσσα είναι πλούσια σε διαλέκτους και γι’ αυτό αξίζει να ενταχθεί στις γλώσσες της ΕΕ» πρόσθεσε ο Ζάεφ. «Έχουμε ένα κράτος που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο στο οποίο ομιλείται η ‘μακεδονική’ γλώσσα που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Πετύχαμε τους στόχους των πατέρων και των παππούδων μας» πρόσθεσε ο Ζάεφ.
Κλείνοντας τέλος τις αναφορές του στο δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής είπε ότι «είναι σημαντικό γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε τη ‘Μακεδονία’ μας για τους επόμενους αιώνες».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προκαλεί ξανά ο Ζάεφ: Ένας «μακεδονικός» λαός και μια «μακεδονική γλώσσα»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προκαλεί ξανά ο Ζάεφ λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα: Δεν υπάρχει άλλη «Μακεδονία» εκτός από τη χώρα μας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θ. Καρποδίνη (ΕΟΠΥΥ): Οι έλεγχοι, οι βιοδείκτες και οι αλλαγές στη συνταγογράφηση
- Αγωγή ύψους 450 εκατ. ευρώ κατά του Δημοσίου για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο
- Επενδύσεις 2 δισ. σε ακίνητα πριν την εκπνοή του 2024 – Έσοδα 4,2 δισ. από τις ιδιωτικοποιήσεις
- Αφοι Βρισιμτζή – Champion ΑΕΒΕ: Πλειστηριασμός για την εταιρεία των 90 ετών