• LIFE&STYLE

    Πόλεμος στη Gucci για την νέα διαφημιστική της καμπάνια

    • NewsRoom


    Για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε στην επικαιρότητα ο οίκος Gucci, αυτή την φορά όμως όχι για καλό λόγο. Στο επίκεντρο της κριτικής φαίνεται να βρέθηκε ο διάσημος οίκος εξαιτίας της τοποθέτησης ενός ισχνού μοντέλου στην νέα διαφημιστική της καμπάνια. Η εν λόγω διαφημιστική καμπάνια φαίνεται να δυσανασχέτησε την κεντρική διαφημιστική αρχή της Μεγάλης Βρετανίας (ASA).

    Η διαφημιστική καμπάνια η οποία πρωτοεμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2015, παρουσιάζει δύο μοντέλα να κάθονται στον καναπέ και ένα ακόμη που στέκεται στον τοίχο φορώντας ένα μακρύ, με πολλά σχέδια φόρεμα.

    Η ASA κατηγόρησε την διαφημιστική καμπάνια ότι προωθεί το πρότυπο της ανορεξίας και της καχεξίας, παρουσιάζοντας αυτά τα πολύ αδύνατα μοντέλα. Στην συνέχεια, η ίδια αρχή τονίζει πως τα μοντέλα της διαφήμισης φαίνονται αδύνατα με ιδιαίτερα ανθυγιεινό τρόπο κατηγορώντας έτσι την διαφημιστική καμπάνια ως απερίσκεπτη και ανεύθυνη.

     

    Η ASA συμπληρώνει το κατηγορητήριο, λέγοντας πως θεωρεί μέχρι και την στάση του μοντέλου ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς με τον τρόπο που κάθεται το μοντέλο, εμφανίζεται δυσανάλογη, έχοντας πολύ μικρό κεφάλι συγκριτικά με το υπόλοιπο σώμα. Ακόμη και το βάψιμο των μοντέλων της διαφήμισης, όπως τονίζει η αρχή, προσδίδει έναν κοκαλιάρικο στοιχείο στο πρόσωπο.

    Η απάντηση του Ιταλικού οίκου μόδας προς την ASA ήταν πως η εν λόγω διαφήμιση δεν παρουσιάζει το πρότυπου του ανορεκτικού μοντέλου, καθώς μέσα στην διαφήμιση δεν φαίνονται τα κόκαλα τους. Ακόμη τονίζουν πως το περιεχόμενο της διαφήμιση τους απευθύνεται σε ένα πιο ώριμο και σοφιστικέ κοινό, καθώς η διαφήμιση αποτελεί μέρος ενός video το οποίο παρουσιάζει ένα πάρτυ χορού. Ακόμη υποστηρίζουν πως δεν παρουσιάζει ανθυγιεινά ανορεκτικά μοντέλα.

    Τέλος, ανακοινώθηκε στην Gucci η απόφαση της ASA για την ανάκληση της συγκεκριμένης διαφήμισης, η οποία πλέον δεν θα μπορεί να παρουσιάζεται στην σημερινή της μορφή και ότι θα πρέπει να αλλάξει.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/to-test-me-ton-kokkino-kiklo-pou-trelane-to-diadiktio/35855

     



    ΣΧΟΛΙΑ