ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θέλετε να φτιάξετε και να γευτείτε τις πιο νόστιμες πατάτες; Βρήκαμε μια καταπληκτική συνταγή, για το πώς να μαγειρέψουμε πατάτες φούρνου, οι οποίες θα είναι σαν τηγανητές. Μπορεί να μην έχουν λάδι, ωστόσο, η γεύση τους θα σας μείνει αξέχαστη χάρη στα πολλά μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσετε.
Υλικά
- 5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
- 1 κ.γ. αλάτι ψιλό
- 1 κ.γ. κρεμμύδι ξερό σε σκόνη
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. ρίγανη
- πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 225 oC.
2. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ μαζί με όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα από τα μπαχαρικά.
3. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τις πατάτες την μια δίπλα στην άλλη, χωρίς να τις στριμώξουμε πολύ.
4. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου ή ώσπου να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Τις απολαμβάνουμε ζεστές!
Πηγή συνταγής και φωτογραφιών: veganinathens.com