ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε στις 18:40 το απόγευμα της Τετάρτης το επιβατικό πλοίο «Blue Galaxy», πραγματοποιώντας το ημερήσιο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά.
Στο πλοίο επέβαιναν 662 επιβάτες, πολλοί εκ των οποίων ήταν επιβάτες του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο το βράδυ της Τρίτης είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά.
Κατά την αποβίβαση τους από το «Blue Galaxy» και μιλώντας σε δημοσιογράφους, οι επιβάτες περιέγραψαν το πώς βίωσαν την περιπέτειά τους εν πλώ – ωστόσο οι περισσότεροι επεσήμαναν ότι η διαδικασία αντιμετώπισης της κατάστασης από το πλήρωμα του πλοίου, από τις αρχές κι απ’ όσους συνέδραμαν, ήταν άψογη.
«Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ενημέρωση, το πλήρωμα συμπεριφέρθηκε με υποδειγματικό τρόπο, και η κινητοποίηση των αρχών την άμεση», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκ των επιβατών.
«Φοβηθήκαμε πολύ στην αρχή, ωστόσο στη συνέχεια όλα λειτούργησαν άψογα, το πλήρωμα μας βοήθησε όσο μπορούσε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ γυναίκα επιβάτης.
«Τέλος καλό, όλα καλά. Υπήρχε καλός συντονισμός», δήλωσε ένας ακόμα επιβάτης, ομολογώντας ωστόσο, ότι «για μας ήταν μία δύσκολη διαδικασία: Δεν είχαμε ξαναζήσει τέτοια εμπειρία».
Δείτε το βίντεο:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Οι πυροσβέστες ακόμη δεν μπορούν να μπουν στο γκαράζ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άμεσες και αποτελεσματικές οι κινήσεις του ΟΛΠ για την αντιμετώπιση της φωτιάς στο «Ελ. Βενιζέλος»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελ. Βενιζέλος: Άνοιξε ο καταπέλτης, βγαίνουν τα πρώτα φορτηγά – Έντονος ο καπνός από τα γκαράζ (pics & video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνεταιριστική Ηπείρου: Ποια είναι η τραπεζική «νύφη» που βρήκε ο εφοπλιστής Νομικός
- Χιονάτη: Η χρυσή ιστορία πίσω από την πιο αποτυχημένη live action ταινία που «πληγώνει» τη Disney
- Star Bulk: Ένας χρόνος μετά το deal με την Eagle Bulk – Πώς θεμελιώνει την κυριαρχία τoυ ο κολοσσός του Πέτρου Παππά
- H συμμαχία Σόλακ – Βαρδινογιάννη, o πόλεμος για το Mundial, η κρίση με Παπανώτα, τι αλλάζει στην ΕΡΤ ο Παπαδόπουλος και πόσο θα κοστίσει η Eurovision
