ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα πρωτοποριακό μοντέλο εργασίας εισήγαγε εταιρεία της Ν. Ζηλανδίας, με στόχο την αποδοτικότερη εργασία των υπαλλήλων της. Το μοντέλο που δοκιμάστηκε για 6 εβδομάδες όριζε ότι οι υπάλληλοι θα εργάζονται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και θα πληρώνονται για πέντε.
Η εταιρεία τούς ανήγγειλε επίσης ότι, αν επιτύχει το μοντέλο αυτό, θα το υιοθετήσει. Όπερ και εγένετο.
Πρόκειται για την Perpetual Guardian, μια εταιρεία διαχείρισης κληροδοτημάτων, η οποία με το εγχείρημα αυτό γίνεται η πρώτη μεγάλη εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας που αποπειράται να δημιουργήσει έναν «πλέον ταιριαστό στον 21ο αιώνα» τόπο εργασίας, προσφέροντας στους υπαλλήλους της μια σχεδόν απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική ζωή.
Οι Νεοζηλανδοί εργάζονται κατά μέσον όρο 1.752 ώρες το χρόνο, δηλαδή βρίσκονται πολύ κοντά στον μέσο όρο των ωρών εργασίας των εργαζομένων στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σύμφωνα με την Guardian.
Ο Τζάροντ Χάαρ, καθηγητής διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ωκλαντ, διαπίστωσε ότι η ικανοποίηση τόσο στην εργασία όσο και στην προσωπική ζωή έχει αυξηθεί σε όλα τα επίπεδα, ενώ οι εργαζόμενοι αποδίδουν καλύτερα στην εργασία τους και την απολαμβάνουν περισσότερο από ό, τι πριν. Παράλληλα, τα επίπεδα άγχους μειώθηκαν, ενώ αυξήθηκε η αφοσίωση απέναντι στη δουλειά.
Σύμφωνα με έρευνα, οι μειωμένες ώρες εργασίας με την ίδια αμοιβή, αύξησαν το ζήτημα ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής κατά 24%, μειώνοντας τα επίπεδα άγχους και ενισχύοντας την αφοσίωση. Δηλαδή, το 78% των εργαζομένων αισθάνονται πως μπορούν να ισορροπήσουν δουλειά και προσωπική ζωή. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, το εν λόγω ποσοστό άγγιζε το 54%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεν είναι μόνο η Burberry: Δείτε ποιοι άλλοι κολοσσοί καίνε τα αποθέματά τους αξίας πολλών εκατομμυρίων
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Λαμία βρέθηκε «ΧΡΥΣΟΣ 24 ΚΑΡΑΤΙΩΝ» αξίας 100.000 ευρώ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πού πηγαίνουν οι βαθύπλουτοι για να αποκτήσουν δεύτερο διαβατήριo