Η έναρξη του καλοκαιριού δεν είναι η μοναδική εποχή για να γίνετε δημιουργικοί με τα μπέργκερ σας. Για την ακρίβεια μπορείτε να είστε δημιουργικοί όλο τον χρόνο. Αρκεί να έχετε στη… φαρέτρα σας κάποια ιδιαίτερα… όπλα.

Ένα από αυτά είναι και η συνταγή του σεφ Chris Kronner: μια μαγιονέζα με τυρί που συνδυάζει την πλούσια κρεμώδη υφή της μαγιονέζας με την πικάντικη γεύση του παλαιωμένου τσένταρ.

Μαγιονέζα με τσένταρ

Βγαίνει περίπου 1½ κούπα (αρκετή για 8-10 μπέργκερ)

3 κρόκοι από μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι

¾ κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη

¾ κ.γ. αλάτι

1 κούπα φυτικό ή άλλο ουδέτερο σε γεύση λάδι

85 γραμμάρια τριμμένο παλαιωμένο πικάντικο άσπρο τσένταρ

Σε ένα πολυμίξερ, χτυπήστε τους κρόκους με το ξίδι, τη μουστάρδα σε σκόνη και το αλάτι,  για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Συνεχίστε προσθέτοντας λίγο-λίγο το λάδι μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή μαγιονέζας. Προσθέστε το τυρί και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.

Μπορείτε να φυλάξετε το μείγμα στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το νέο «superfood» δεν έχει καμία σχέση με σπιρουλίνες, μούρα και αβοκάντο…