ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Κατά την ετήσια γενική συνέλευση χθες ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της, Άρης Βωβός, αποκάλυψε ότι «η αγωγή απορρίφθηκε τελεσίδικα από το διοικητικό Εφετείο εξαιτίας πλημμέλειας – παράλειψης των τραπεζών κατά την νομιμοποίηση της παράστασής τους. Προγραμματίζεται η κατάθεση εκ νέου αγωγής κατά του δημοσίου για το ίδιο θέμα εντός διμήνου».
Όπως εξήγησε, η εταιρεία είχε κάνει εκχώρηση των πιθανών εσόδων από το δημόσιο, εκτιμώντας ότι θα δικαιωθεί, στις πιστώτριες τράπεζες (Alpha και Πειραιώς) στο πλαίσιο της συμφωνίας εξυγίανσης που είχε προηγηθεί. Ως εκ τούτου το διοικητικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η ΜΒΔΤ στερείται ενεργητικής νομιμοποίησης να υποβάλει η ίδια την αγωγή. Στη συνέχεια το δικαστήριο έκρινε ότι η τράπεζα (Alpha) που ζήτησε να καταστεί βασικός διάδικος στη δίκη, παρέλειψε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου, να προσκομίσει το καταστατικό της. Ως αποτέλεσμα το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν αποδεικνύεται ότι αυτός που έχει υπογράψει το πληρεξούσιο εξουσιοδοτεί την τράπεζα και απέρριψε την αγωγή για τυπικούς λόγους.
Για την κατάθεση εκ νέου της αγωγής ο σχεδιασμός είναι η ΜΒΔΤ να κάνει μερική άρση της εκχώρησης, το μείζον ζήτημα είναι όμως ότι η διαδικασία πήγε για 4-5 χρόνια πίσω, ενώ όπως είπε ο κ. Βωβός «σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε μία απόφαση η οποία να επιδικάζει ένα σοβαρό ποσό στην εταιρεία το οποίο θα της έδινε σημαντική ρευστότητα» επιρρίπτοντας την ευθύνη στον πληρεξούσιο δικηγόρο της τράπεζας.
Η αγωγή είχε υποβληθεί στις 02/07/2014 και για την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου χρειάσθηκαν 4 χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έδωσε εντολή να διακοπούν οι εργασίες στο εμπορικό κέντρο της Βωβός στο Βοτανικό, κρίνοντας αντισυνταγματικό το νόμο περί Διπλής Ανάπλασης, οποίος είχε ψηφιστεί από την συντριπτική πλειοψηφία της βουλής (257 βουλευτές) η εταιρεία είχε ήδη κατασκευάσει το εμπορικό σε ποσοστό 75%-80%.
Εν τέλει το ημιτελές εμπορικό κέντρο που τότε αντιστοιχούσε στο 57% της συνολικής αξίας των επενδυτικών ακινήτων της ΜΒΔΤ, με βάση το σχέδιο εξυγίανσης, πέρασε στον έλεγχο των δανειστριών τραπεζών (Alpha και Πειραιώς). Οι εν λόγω τράπεζες έχουν συμφωνήσει με την αμερικάνικη Hinesγια την αποπεράτωσή του η οποία όμως για να προχωρήσει χρειάζεται να ληφθούν αποφάσεις από την πολιτεία και το δήμο Αθηναίων καθώς η Διπλή Ανάπλαση σχετίζεται και με τη μεταφορά του γηπέδου του ΠΑΟ στο Βοτανικό.
Σήμερα το σημαντικότερο ακίνητο που έχει απομείνει στην κατοχή της ΜΒΔΤ είναι το ημιτελές ξενοδοχείο στον Πόρο, το οποίο εφόσον πουληθεί προβλέπεται η ικανοποίηση πιστωτών. Ωστόσο, αν και υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, οι ενδιαφερόμενοι ζητούν είτε κούρεμα δανείων είτε κεφαλαιοποίησή τους, κάτι που κάνει τη συναλλαγή πολύπλοκη.
Το διάστημα αυτό επίσης η διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να αξιοποιήσει, ημιτελές ακίνητο στη Λεωφόρο Κηφισίας και Σίνα στο Μαρούσι και οικόπεδο επί της Λεωφόρου Κηφισίας 338 στο Ψυχικό Αττικής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στη μάχη για το Ντυνάν και η Ευρωκλινική
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Αποστολόπουλος: «To πλεονέκτημα του Ιατρικού στη μάχη με τα funds»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τ. Κανελλόπουλος (Τιτάν): Τι λέει για την υπόθεση της Folli Follie – Πώς επηρεάζει τις ελληνικές εταιρείες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νικόλας Φαραντούρης: Η παράταξή μας χρειάζεται το «οξυγόνο» της δημοκρατικής συμμετοχής
- Σωκράτης Φάμελλος: Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες να στηρίξουν αυτή την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ
- Βρετανία: Εμπλέκεται τελικά άμεσα ή όχι στο ουκρανικό; Τι λένε αναλυτές και αξιωματούχοι
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Μόνιμες οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις – Προϋπολογισμός με κοινωνικό πρόσημο