• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Με απώλειες 5,58% έκλεισε το πρώτο εξάμηνο, λόγω της βαριάς σκιάς της Folli Follie

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, με τους αγοραστές να κερδίζουν την «μάχη» από τους πωλητές στις δημοπρασίες και τον Γενικό Δείκτη να τερματίζει σε υψηλό ημέρας. Πάντως, ακόμα κι έτσι το χρηματιστήριο Αθηνών ολοκλήρωσε το πρώτο εξάμηνο με συνολικές απώλειες 5,58%.

    Ο Μάιος αποδείχθηκε καταστροφικός για το Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς το «φάντασμα» της Folli Follie επηρεάζει ακόμα και σήμερα τους επενδυτές, όπως άλλωστε έδειξε και την Πέμπτη η αγορά, κινούμενη στους ρυθμούς διάφορων αρνητικών φημών. Σύμφωνα με τους αναλυτές,  βαριά σκιά που έφερε στην αγορά η αποκάλυψη της QCM, αλλά και οι λάθος κινήσεις που ακολούθησαν, κατάφεραν να ανατρέψουν τις θετικές επιπτώσεις που είχαν τα αποτελέσματα τριμήνου ή τα επιτυχή αποτελέσματα των Stress tests των τραπεζών.

    Από την άλλη, τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup δεν είχε στην αγορά τον αντίκτυπο που ανέμεναν οι αναλυτές, την ώρα που το προβληματικό κλίμα στη διεθνή αγορά επιβάρυνε σε πολλές περιπτώσεις το κλίμα και στην Λεωφόρο Αθηνών.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,28% στις 757,57 μονάδες, σε υψηλά ημέρας. Σε επίπεδο εβδομάδας ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 1,76%. Πάντως, με τη σημερινή άνοδο, ο Ιούνιος κατάφερε να κλείσει θετικά στο +0,23%.

    Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 81,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 57,5 εκατ. τεμάχια.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,73%, στις 1.986,85 μονάδες, ενώ  ο Mid Cap έκλεισε με απώλειες 1,76%, στις 1.233,61 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 1,40%.

    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Φουρλής η οποία σημείωσε κέρδη 3,99%. Ακολούθησε η Πειραιώς (+2,96%), η Jumbo (+2,92%), η ΓΕΚ Τέρνα (+2,80%), η ΕΕΕ (+2,70%) και η Eurobank (+2,29%).

    Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η ΔΕΗ (-1,33%), ενώ ακολούθησαν ΑΔΜΗΕ και Τέρνα Ενεργειακή .



    ΣΧΟΛΙΑ