ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μουρεσάν: «Η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε εξαιρετικό παράδειγμα στην εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας»
Η χθεσινή συμφωνία του Eurogroup για το χρέος είναι πολύ χειρότερη από αυτή του 2012, υποστηρίζει ο Peter Spiegel, ο συντάκτης των Financial Times, που ασχολήθηκε επισταμένα με την Ελλάδα και τα μνημόνια ως επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας στις Βρυξέλλες.
«Είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι ότι τον Νοέμβριο του 2012 το Eurogroup «ορκίστηκε» ότι θα κάνει επαρκή απομείωση του χρέους ώστε να το φέρει σημαντικά κάτω από το 110% μέχρι το 2022. Αξίζει να το θυμίσουμε αυτό με όλους αυτούς τους αυτοεπαίνους σε Αθήνα και Βρυξέλλες σήμερα το πρωί» σχολιάζει ο συντάκτης των FT, αναρτώντας τη σχετική συμφωνία του Eurogroup τo 2012.
I’m old enough to remember when (November 2012) #eurogroup vowed sufficient debt relief to get #Greece to “substantially lower than 110%” debt/GDP by 2022. Worth remembering with all the self-congratulation in #Athens and #Brussels going on this morning. https://t.co/ydEIFwDkdn pic.twitter.com/esi40fYzW1
— Peter Spiegel (@SpiegelPeter) 22 Ιουνίου 2018
Σε δεύτερο tweet ο Πίτερ Σπίγκελ σχολιάζει «τώρα το χρέος είναι στο 177,8% σύμφωνα με την Κομισιόν. Η νέα συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους δεν θα οδηγήσει πουθενά κοντά στο 110% μέχρι το 2022.»
For reference, we’re now at 177.8%, according to @EU_Commission. This new debt relief deal won’t get us anywhere near 110% by 2022. pic.twitter.com/xbGw5zUSlA
— Peter Spiegel (@SpiegelPeter) 22 Ιουνίου 2018
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μετά τη συμφωνία-κορσέ, ο Τσίπρας σκέφτεται διάγγελμα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν βάζει γραβάτα ο Τσίπρας-Πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση το… βιώσιμο χρέος!
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: «Η ελληνική κρίση τελειώνει εδώ»: Ο διεθνής Τύπος τη συμφωνία στο Eurogroup
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μικροβιακή αντοχή – Καθ. Ν. Σύψας: Πολλοί θάνατοι στην Ελλάδα, το οικονομικό κόστος – Μη ασφαλής η χώρα
- Τι μπορεί να φρενάρει τη λήξη των μέτρων για την ακρίβεια
- Μαρκ Καλουστιάν στο mononews: Ο ΝΟΚ, η «αθηναϊκή Ριβιέρα» και τα σχέδια του λιβανέζου επενδυτή
- ΟΤΕ: Τα 16 ευρώ και οι κρυφές σκέψεις των Γερμανών της Deutsche Telekom
