• ΑΓΟΡΕΣ

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πάρτι στην Ιταλία, στο +3,43% έκλεισε ο FTSE MIB


    Σε θετικό έδαφος άνοιξαν την χρηματιστηριακή εβδομάδα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές άφησαν στην άκρη την ανησυχία που προκάλεσε η κόντρα του Τραμπ με τους υπόλοιπους ηγέτες στη σύνοδο των G7 και στρέφουν την προσοχή τους στην αυριανή ιστορική συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

    Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι τράπεζες, και κυρίως αυτές της Ιταλίας, καθώς η χώρα είδε τα ομόλογά της να αποκλιμακώνονται σημαντικά, έπειτα και από τη δήλωση του νέου υπουργού οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, ότι η κυβέρνηση Κόντε παραμένει δεσμευμένη από το πλαίσιο της Ευρωζώνης και του ευρώ.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,81% στις 388,24, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 έκλεισε με άνοδο 1,10% στις 3.482 μονάδες.

    Στη Γερμανία ο DΑΧ σημείωσε άνοδο 0,64% κλείνοντας στις 12.848 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στο +0,85% και τις 7.746 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,43%, κλείνοντας στις 5.473 μονάδες.

    Ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άλμα 732,52 μονάδων (+3,43%), κλείνοντας στις 22.088 μονάδες. Την ίδια ώρα ο ισπανικός IBEX ενισχύθηκε κατά 143,7 μονάδες (+1,47%), στις 9.890.

    Στους κερδισμένους της ημέρας ήταν ο κλάδος των τραπεζών, καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένεται να υπάρχουν ανακοινώσεις από τις κεντρικές τράπεζες στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

    Αντίθετα, ισχυρές απώλειες άνω του 1% σημείωσαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών. Η μετοχή της γερμανικής Daimler, μάλιστα, σημείωσε βουτιά άνω του 2% έπειτα από δημοσιεύματα που θέλουν έως και 1 εκατ. οχήματα της εταιρείας να διαθέτουν συσκευή αλλοίωσης του επιπέδου των ρύπων. Η Daimler αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ωστόσο δήλωσε ότι συνεργάζεται ανοικτά και χωρίς όρους με το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών για το θέμα.

    Στον αντίποδα, η μετοχή της βρετανικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών Inmarsat σημείωσε κέρδη 12,6%,  έπειτα από την απόρριψη της αρχικής πρότασης εξαγοράς της από την πλευρά της Echostar.



    ΣΧΟΛΙΑ