• LIFE&STYLE

    Αυτή η γυναίκα λέει ότι έχει την καλύτερη δουλειά του κόσμου: Είναι δοκιμάστρια ουίσκι


    Η Lynne Tolley υποστηρίζει ότι έχει την καλύτερη δουλειά στον κόσμο – και η αλήθεια είναι ότι πολλοί θα έκαναν τα πάντα για να είναι στη θέση της…

    Η Tolley είναι ένας από τους πέντε… τυχερούς ανθρώπους των οποίων δουλειά είναι να δοκιμάζουν τακτικά τα ουίσκι Jack Daniels από τα βαρέλια του αποστακτηρίου της εταιρείας, για να εξασφαλιστεί ότι η γεύση τους είναι αυτή που πρέπει.

    «Έχω την καλύτερη δουλειά του κόσμου, πληρώνομαι για να δοκιμάζω Jack Daniels κάθε εβδομάδα», δηλώνει η Lynne Tolley σε συνέντευξή της στο Business Insider.

    Περιγράφοντας τη διαδικασία της δοκιμής του ουίσκι, αναφέρει: «Κάθε Παρασκευή πηγαίνουμε σε ένα δωμάτιο και εκεί υπάρχουν τρία ποτήρια σε ένα τραπέζι. Κάθε ποτήρι έχει ένα μικρό κάλυμμα από πάνω ώστε να το βγάλεις και να μυρίσεις το άρωμα του ουίσκι. Πρέπει να επιλέξεις το ουίσκι που είναι διαφορετικό από τα άλλα δύο. Βλέπεις, ένα δείγμα ουίσκι προέρχεται από διαφορετικό βαρέλι. Δοκιμάζουμε για να σιγουρευτούμε ότι το προϊόν μας είναι συνεπές χρόνο με το χρόνο. Δοκιμάζουμε για συνέπεια και έλεγχο ποιόητας».

    Όμως η Tolley, που μάλιστα είναι και απόγονος του ίδιου του Jack Daniels, είναι ανώτατη δοκιμάστρια, κι έτσι έχει επιλεγεί να δοκιμάζει το κορυφαίο Single Barrel Whiskey. Η διαδικασία γι’ αυτήν είναι αρκετά πιο πολύπλοκη: «Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και εκεί μπορεί να υπάρχουν 50 ποτήρια στο τραπέζι. Πάντα ξεκινά με το άρωμα του ουίσκι. Αν μυρίσεις κάτι που νομίζεις ότι είναι κάπως διαφορετικό, τότε μπορείς να το δοκιμάσεις. Όταν φτάσει στον ουρανίσκο σου, πρέπει να το φτύσεις και μετά πρέπει να πιείς νερό και να προχωρήσεις στο επόμενο δείγμα».

    Ναι, αλλά μετά από λίγο δεν της μοιάζουν όλα τα δείγματα το ίδιο; «Ξέρεις που όταν πηγαίνεις σε αρωματοπωλεία σου δίνουν κόκκους καφέ να μυρίσεις όταν έχεις δοκιμάσει διαφορετικά αρώματα; Το ίδιο συμβαίνει και με το ουίσκι. Το κόλπο μου είναι να μυρίζω το πίσω μέρος του χεριού μου. Αν μυρίσεις το δέρμα σου, όπως το δέρμα στο πίσω μέρος του χεριού, καθαρίζει η μύτη σου. Αυτό είναι το μικρό μου κόλπο», εξηγεί.

    Και τι είναι αυτό που ψάχνει ακριβώς όταν δοκιμάζει ουίσκι; «Νομίζω ότι ο κάθε δοκιμαστής αναζητά κάτι διαφορετικό. Εγώ πάντα αναζητώ την καραμέλα, τη βανίλια και κάτι σαν ψημένη βελανιδιά. Υπάρχει αυτή η αίσθηση ξηρού καρπού Είναι σαν το άρωμα όταν μαγειρεύεις με καβουρδισμένα pecan. Πάντα αναζητώ τη βανίλια. Το ξέρατε ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βανίλια με Jack Daniels όταν μαγειρεύετε;».

    Όσο για το αν κάνει κάτι ιδιαίτερο πριν δοκιμάσει ουίσκι, απαντά: «Μου αρέσει να δοκιμάζω όταν πεινάω, γιατί νιώθω ότι μπορώ να γευτώ καλύτερα το ουίσκι. Επίσης, δε φοράω καθόλου άρωμα εκείνη τη μέρα. Πιστεύω πως οι γυναίκες είμαστε οι καλύτερες δοκιμάστριες, γιατί έχουμε τις καλύτερες μύτες. Αλλά αυτή είναι απλά η προσωπική μου άποψη».



    ΣΧΟΛΙΑ