ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνολικά, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) το 3,8% των πολιτών κατοικούσαν σε άλλο κράτος μέλος από το κράτος της ιθαγένειάς τους το 2017, αυξημένο κατά 2,5% σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τα ποσοστά αυτά ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των κρατών-μελών, από 1% για τους πολίτες της Γερμανίας έως 19,7% για τους πολίτες της Ρουμανίας. Επίσης υψηλά ποσοστά καταγράφηκαν στη Λιθουανία (15,0%), στην Κροατία (14,0%), στην Πορτογαλία (13,9%), στη Λετονία (12,9%) και στη Βουλγαρία (12,5%).
Σε γενικές γραμμές, μεγαλύτερη κινητικότητα παρατηρείται στους απόφοιτους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΕ, καθώς αποτελούν το 32,4% του συνόλου των πολιτών που έχουν μετοικήσει σε άλλο κράτος-μέλος. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το ποσοστό αυτό είναι 31,4%.
Τέλος, παρατηρείται πως το ποσοστό απασχόλησης στους Έλληνες που βρίσκονται σε άλλη χώρα της ΕΕ, είναι κατά 19,5% υψηλότερο από το αντίστοιχο στους κατοίκους της Ελλάδας, (77,3% σε σχέση με 57,8%). Συνολικά στην ΕΕ, η διαφορά είναι 4% (76,1% σε σχέση με 72,1%).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκκληση Γερμανίας προς Αθήνα και Σκόπια: Λύστε άμεσα τα ζητήματα που υπάρχουν στο ονοματολογικό
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Οι διαπραγματεύσεις δεν τελείωσαν, αντιθέτως βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους» διαρρέει το Μαξίμου
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Την 1η Ιουνίου η ψηφοφορία στην Ισπανία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον Ραχόι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς Μητσοτάκης και Στουρνάρας «απογείωσαν» τις τράπεζες
- Γιώργος Νίκας: Από τις περιπέτειες με τη SEC και τη θυσία του ακινήτου στο Μανχάταν, τρισευτυχισμένος παππούς στην Ελλάδα
- Ο Τσοβόλας, οι φοροφυγάδες και τα νέα όπλα του Πιτσιλή
- Creta Farms, Υφαντής, Νίκας: Γιατί συρρικνώθηκαν τα κέρδη στην αλλαντοβιομηχανία