ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Το αποτέλεσμα αυτών: Ένα ιταλικό «κουπόνι» 10ετούς ωρίμανσης (το οποίο λήγει το Φεβρούαριο του 2028) έχει πλέον απόδοση 10 μονάδες βάσης παραπάνω από ένα αντίστοιχο της Ινδονησίας με λήξη τέσσερις μήνες μετά.
Ποτέ δεν είναι καλό σημάδι για μια ανπετυγμένη χώρα να πληρώνει περισσότερα προκειμένου να δανειστεί από ότι μια αντίστοιχη αναπτυσσόμενη χλωρα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την Ινδονησία, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο “τιμωρημένα” έθνη από το πρόσφατο πλήγμα που δέχθηκε η αγορά για τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Η Βουλγαρία και η Ουγγαρία έχουν επίσης χρέος εκφρασμένο σε ευρώ (όπως η Ινδονησία) το οποίο λήγει το 2026 με 2030, και με απόδοση χαμηλότερη της Ιταλίας. Το ίδιο ισχύει και για την Κολομβία, μια χώρα η οποία παρεπιπτόντως κατάφερε και… να προκριθεί στο Μουντιάλ 2018. Ειλικρινά, δεν ξέρουμε ποιο από τα δύο “πονάει” περισσότερο την Ιταλία.
Άλλες χώρες, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως αναδυόμενες αγορές με ομόλογα εκφρασμένα σε ευρώ αντίστοιχης ωρίμανσης και με χαμηλότερο κόστος δανεισμού από της Ιταλίας, περιλαμβάνουν τη Χιλή, το Μεξικό, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Περού και την Πολωνία.
Μάλιστα η S&P βαθμολογεί τις χώρες αυτές υψηλότερα στη βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας από ότι την Ιταλία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χαμάς: Μία όμηρος σκοτώθηκε σε ζώνη που δέχθηκε ισραηλινή επίθεση στην βόρεια Γάζα
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεναγήθηκε στο «στολίδι» της Νέας Ιωνίας
- Γεωργιάδης σε Λατινοπούλου: Ο υπουργός Οικονομικών του Τραμπ είναι γκέι, η woke ατζέντα δεν αφορά τον γάμο των ομοφύλων
- Παύλος Μαρινάκης: Ενωτική η ομιλία Καραμανλή, από τον Σαμαρά είχαμε προσβολές και ύβρεις