ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την άνοιξη τρώμε λίγο πιο ελαφριά φαγητά και ένα από αυτά είναι η σαλάτα. Υπάρχουν διαφόρων ειδών σαλάτες, οι οποίες περιέχουν διάφορα υλικά και είναι ιδιαίτερα νόστιμες. Μια συνταγή για νόστιμη σαλάτα με μπουκιές τυριού μας δίνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, την οποία έχει αναρτήσει στο www.argiro.gr.
Υλικά Συνταγής:
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μαρούλια τρυφερά
2 ματσάκια ρόκα
διάφορα πράσινα λαχανικά (αντίδια – λόλα κ.λπ.)
Για τα μπαλάκια τυριού
150 γραμμ. ξινομυζήθρα
150 γραμμ. ανθότυρο
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σος
1/3 φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
100 γραμ. φιστίκι Αιγίνης ψίχα
προαιρετικά φύτρες και καθαρισμένο ρόδι
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε την Ανοιξιάτικη σαλάτα, πλένοντας και στεγνώνοντας τις σαλάτες.
Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε την ξινομυζήθρα, το ανθότυρο, το δυόσμο και λίγο πιπέρι. Με το εξάρτημα ανάδευσης ομογενοποιούμε τα υλικά.
Παγώνουμε το μείγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο, για να σφίξει.
Προσαρμόζουμε το μύλο μπαχαρικών στην κουζινομηχανή και αλέθουμε τα φιστίκια Αιγίνης.
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Πλάθουμε μπουκιές-μπαλάκια και στη συνέχεια τα κυλάμε στο ψιλοτριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Στο μεταξύ, χοντροκόβουμε τα λαχανικά σε σαλατιέρα. Χτυπάμε το λάδι με το ξίδι και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε με αυτό την Πασχαλινή σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε στην επιφάνεια τις μπάλες τυριού και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: www.argiro.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το πιο λαχταριστό κουνέλι στιφάδο από τον Άκη Πετρετζίκη (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10 νόστιμες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με ένα μόνο αυγό (video)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε το πιο τέλειο τζατζίκι! (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λ. Βιλδιρίδη – ΤΕΠ: Παρακολούθηση των εφημεριών σε real time από τον Ιανουάριο του ‘25
- GrePort 2024 (Γιώργος Βαγγέλας και Θάνος Πάλλης): Οι 13 Οργανισμοί Λιμένων είχαν τζίρο 361 εκατ. ευρώ και κέρδη 192 εκατ. ευρώ
- Υπερταμείο: Η «μάχη» Δημητριάδη – Πολίτη και οι 4 ακόμη υποψήφιοι CEO
- Ηλεκτρικό ρεύμα: Ανταγωνισμός για τα σταθερά πελατολόγια- Γιατί το ακριβό πράσινο “πληρώνει” τα μπλε