ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι καλύτερο από ένα νόστιμο cheesecake φράουλας, ειδικά τώρα που διανύουμε την άνοιξη; Αποτελεί ένα υπέροχο γλυκό, που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους και ο Άκης Πετρετζίκης μας έχει την τέλεια συνταγή, την οποία έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του akispetretzikis.com.
Συστατικά:
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
60 γρ. γάλα
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
400 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
300 γρ. μαρμελάδα φράουλα με κομματάκια
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα μπισκότα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ. και το απλώνουμε με τη βοήθεια ενός ποτηριού με ίσιο πάτο.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Για τη γέμιση
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το γάλα, τις ζελατίνες και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη για περίπου 5 λεπτά.
Βάζουμε το μπολάκι μας στα μικροκύματα για 30’’ στα 800 Watt μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και να βγάζει μπουρμπουλήθρες το μείγμα στις άκρες. Εναλλακτικά, μπορούμε να το κάνουμε και σε ένα κατσαρολάκι. Αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε και το μείγμα με τη ζελατίνη, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, το εκχύλισμα βανίλιας και αυξάνουμε την ταχύτητα σε μέτρια προς δυνατή.
Χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα αεράτο και αφράτο μείγμα.
Βάζουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση μας και με ένα μαχαίρι λειαίνουμε την επιφάνειά της.
Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες.
Αφαιρούμε και στρώνουμε τη μαρμελάδα από πάνω.
Αφαιρούμε από τη φόρμα και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com