• ΑΓΟΡΕΣ

    Γεωπολιτικές εξελίξεις και Fed προκαλούν αναταράξεις στα διεθνή χρηματιστήρια

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μετά τις απώλειες που κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα τελευταία «σινιάλα» της Federal Reserve σε ό,τι αφορά την πορεία της νομισματικής πολιτικής. Την ίδια ώρα, η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, καθώς και το «δύσκολο» πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στις ΗΠΑ προκαλούν επίσης σοβαρούς παράγοντες ανησυχίας.

    Υπό το φως αυτών των στοιχείων, η τιμή του αργού πετρελαίου κινείται ανοδικά για τέταρτη ημέρα στη σειρά, ενώ τα ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου και το δολάριο κινούνται σταθεροποιητικά.

    Στην Ευρώπη, οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών αντισταθμίζουν εν μέρει τις πιέσεις στον δείκτη Stoxx Europe 600, αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα που επικράτησε στην Ασία, όπου επικράτησαν αρνητικές τάσεις.

    Ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρούσε κατά 0,1%. Τα futures για τον S&P 500 δείχνουν άνοδο 0,1%. Την ίδια ώρα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραφε απώλειες 0,1%, ο γερμανικός DAX υποχωρούσε κατά 0,2%, ενώ απώλειες κατέγραφε και ο MSCI των Αναδυόμενων Αγορών.



    ΣΧΟΛΙΑ