• Πολιτική

    Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο

    • NewsRoom


    Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι βρετανικές αεροπορικές βάσεις στην Κύπρο, με σκοπό να είναι πανέτοιμες για να ξεκινήσουν άμεσα επιδρομές κατά των εδαφών της Συρίας. Άλλωστε, η Τερέζα Μέι εμφανίζεται έτοιμη να διατάξει επίθεση άμεσα, χωρίς καν να ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη του Βρετανικού κοινοβουλίου.

    Μάλιστα, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή από τη βρετανική ηγεσία, οι βάσεις στην Κύπρο αναμένεται να υποδεχθούν τις αμέσως επόμενες ώρες και γαλλικά μαχητικά τύπου Rafale, τα οποία θα απογειωθούν από τη βάση St Dizier στη Γαλλία, έτοιμα να επιχειρήσουν μαζί με βρετανικά αεροσκάφη στη Συρία. Ο Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως οι επιθέσεις της Γαλλία θα περιοριστούν στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί το καθεστώς Άσαντ για χημικές επιθέσεις.

    Τα πάντα μοιάζουν έτοιμα να εκραγούν καθώς παρά τις απειλές της Ρωσίας, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μοιάζουν έτοιμοι να επιτεθούν στη Συρία και το καθεστώς, το οποίο κατηγορούν για χρήση χημικών εναντίον των ανταρτών της Ντούμα.

    Οι συνέπειες μίας πιθανής επίθεσης κατά του καθεστώτος Άσαντ είναι απρόβλεπτες, καθώς η Ρωσία έχει προειδοποιήσει για «ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βρετανία: Έτοιμη να εγκρίνει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας η Τερέζα Μέι



    ΣΧΟΛΙΑ