• Πολιτική

    Κίνημα Αλλαγής: Αυτόνομος δρόμος, «όχι» σε «μέτωπα» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

    • NewsRoom
    Γεννηματά

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Την χάραξη του δικού του διακριτού και αυτόνομου δρόμου αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο (ΠΣ) του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο συνεδρίασε νωρίτερα. Όπως ανακοινώθηκε, το Κίνημα Αλλαγής «Απορρίπτει κατηγορηματικά την συμμετοχή του σε “μέτωπα”, που όψιμα οι Σύριζα και Ν.Δ. διαγκωνίζονται για να συγκροτήσουν».

    Σύμφωνα με την δήλωση του ΠΣ, «Το Κίνημα Αλλαγής έχει επιλέξει να βαδίσει στον δικό του διακριτό και αυτόνομο δρόμο, ώστε  με τις πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις, να αναδειχθεί σε  πρωταγωνιστή της πολιτική ζωή της χώρας.

    Στηριζόμαστε στους προοδευτικούς πολίτες και απ’ αυτούς κρινόμαστε. Ζητούμε να μας δώσουν δύναμη αλλάζοντας ριζικά τους πολιτικούς συσχετισμούς στις ερχόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

    Ζητάμε να καταδικαστούν οι συντηρητικές πολιτικές, τόσο αυτή που εφαρμόζει ο Σύριζα, όσο και αυτή που επαγγέλλεται η Νέα Δημοκρατία».

    Σχετικά με την Συναγματική Αναθεώρηση, παρά τις εντάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, το Κιν. Αλλαγής την προκρίνει μιλώντας για ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί: «Η  Συνταγματική Αναθεώρηση, η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, η  ενίσχυση των θεσμών, η θωράκιση του Κράτους Δικαίου πρέπει τώρα με θεσμικές διαδικασίες να ικανοποιηθούν. Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί»

    Όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα, το Πολιτικό Συμβούλιο επιρρίπτει τις ευθύνες στον Α. Τσίπρα και την αδυναμία της κυβέρνησης να χειριστεί το θέμα των δύο στρατιωτικών.

    «Η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ούτε στρατηγική αλλά πολύ περισσότερο ούτε καν την αναγκαία σοβαρότητα και ενιαία φωνή στην αντιμετώπιση της επικίνδυνης αυτής κατάστασης. Έτσι τα πράγματα χειροτερεύουν. Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν φυλακισμένοι στις Τουρκικές φυλακές.

    Ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή καθώς, μεταξύ άλλων, ανέχεται, καλύπτει τις άστοχες και επικίνδυνες ενέργειες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κίνημα Αλλαγής: Νέος γραμματέας ο Μανώλης Χριστοδουλάκης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιγμα Άδωνι Γεωργιάδη στο Κίνημα Αλλαγής: «Στα μείζονα ζητήματα υπάρχει ταύτιση απόψεων»



    ΣΧΟΛΙΑ