• Uncategorized

    Wall Street: Εντυπωσιακό comeback την Πέμπτη – Αρνητικός μήνας ο Μάρτιος, πώς έκλεισε το πρώτο τρίμηνο

    Wall Street Dow Jones


    Με ισχυρά κέρδη έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση του Μαρτίου στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν ισχυρά κέρδη μετά από ένα διήμερο πιέσεων στις τεχνολογικές μετοχές. Αντίθετα ο κλάδος της τεχνολογίας ήταν ο πρωταγωνιστής της σημερινής ανόδου.

    Την Παρασκευή τα χρηματιστήρια της Wall Street θα παραμείνουν κλειστά λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

    Στα πολιτικά, ξεχώρισε η υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ πως σύντομα οι ΗΠΑ θα υποχωρήσουν από τη Συρία αλλά και η απόφαση της Μόσχας να απελάσει 60 διπλωμάτες από τη Ρωσία. Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η τελική συμφωνία για την απαλλαγή της Νότιας Κορέας από τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και η νέα εμπορική συμφωνία των δύο χωρών μπορεί να καθυστερήσει λίγο.

    Ο Dow Jones έκλεισε την Πέμπτη στις 24.143,18 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 294,76 μονάδων (+1,24%). Για το πρώτο τρίμηνο του έτος ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 2,3%. Για τον μήνα Μάρτιο, υποχώρησε κατά 3,5%.

    Ο S&P 500 έκλεισε σήμερα στις 2.641,53 μονάδες με άνοδο 1,40%. Για το πρώτο τρίμηνο του έτους ο S&P έκλεισε με απώλειες 1,2%. Για τον Μάρτιο υποχώρησε στο 2,7%.

    Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 7.063,44 μονάδες, με άνοδο 114,22 μονάδων (+1,64%) Για το πρώτο τρίμηνο του έτους o Nasdaq έκλεισε με κέρδη 2,3%. Για τον Μάρτιο, πάντως, σημείωσε απώλειες 2,9%.



    ΣΧΟΛΙΑ