Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και έτσι εκτός από την παραδοσιακή συνταγή με τον μπακαλιάρο και τη σκορδαλιά, μπορείτε να ετοιμάσετε τα πρωτότυπα και νόστιμα cupcakes του Άκη Πετρετζίκη, διακοσμημένα με την ελληνική σημαία.

Συστατικά

Για τα cupcakes

  • 3 αυγά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
  • 40 γρ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
  • 30 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

Για τη διακόσμηση

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
  • 1 κ.γ. μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής

Cupcakes Ελληνική σημαία

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα cupcakes

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες των cupcakes.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 10-15 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα πολύ αφράτο μείγμα.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κακάο.
  • Όταν αφρατέψει καλά το μείγμα, βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα στερεά υλικά που έχουμε στο μπολ, σιγά σιγά, ανακατεύοντας με μία μαρίζ.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες των cupcakes καλύπτοντας τα 3/4 του ύψους τους και το ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αποσύρουμε τα cupcakes από τον φούρνο και τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Για τη διακόσμηση

  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αποκτήσει την υφή γιαουρτιού και να έχουμε μία σαντιγί.
  • Τη μοιράζουμε σε 2 μπολάκια. Στο ένα αφήνουμε λευκή τη σαντιγί και στο άλλο προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο του κάθε μπολ σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μικρό αστεράκι κορνέ.
  • Με τη λευκή σαντιγί δημιουργούμε πρώτα τον σταυρό της ελληνικής σημαίας πάνω αριστερά μέχρι τη μέση. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας τις λευκές γραμμές.
  • Τέλος, γεμίζουμε τα κενά με τη μπλε σαντιγί και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μπακαλιαροκεφτέδες: Ο απόλυτος ουζομεζές της Πάρου από τον Ηλία Μαμαλάκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο σύμφωνα με τον Άκη Πετρετζίκη (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γρήγορος μπακαλιάρος με σκορδαλιά του Άκη Πετρετζίκη