ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ίδιος είχε αναφέρει επίσης ότι το ανακοινωθέν της ΕΕ περιέχει απαράδεκτες διατυπώσεις για τη χώρα του, «εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου».
Στην ανακοίνωσή του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων, «καταδικάζει σθεναρά τη συνέχιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και υπογραμμίζει την απόλυτη αλληλεγγύη του προς την Κύπρο και την Ελλάδα» και καλεί την Τουρκία να σταματήσει αυτές τις ενέργειες και να σεβαστεί το κυρίαρχο δικαίωμα της Κύπρου να εξερευνήσει και να εκμεταλλευτεί τις φυσικές πηγές σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και το διεθνές Δίκαιο.
«Απαράδεκτες διατυπώσεις»
«Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αντιμετωπίσαμε και πάλι απαράδεκτες διατυπώσεις και ένα κείμενο που εξυπηρετεί της ελληνικές – ελληνοκυπριακές θέσεις. Η ΕΕ υποστηρίζει αυτές τις δυο χώρες μόνο και μόνο επειδή είναι μέλη της, χωρίς να εξετάζει αν έχουν δίκιο ή όχι. Εδώ κατανοούμε το εξής: Η ΕΕ έχει χάσει την αμεροληψία της στο Κυπριακό. Αυτό το είδαμε και το 2004, ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο. Όσο συνεχίζεται αυτή η στάση δεν δύναται να γίνει αποδεκτή η ΕΕ ως τρίτη πλευρά στο Κυπριακό. Οι χώρες της ΕΕ στηρίζουν την κυπριακή κυβέρνηση που κινείται αντίθετα στο διεθνές δίκαιο, άνευ όρων και χωρίς διερεύνηση», ανέφερε ο εκπροσώπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Τα κινητά των δύο Ελλήνων είναι καθαρά και όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι είναι ψέματα» τόνισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις αναφορές στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που έκαναν λόγο για «στρατιωτικά σχεδιαγράμματα» στα κινητά τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιμένει για «ομήρους» ο Καμμένος: Δείτε τι έγραψε μετά το κείμενο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανησυχία των Ευρωπαίων ηγετών για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τράπεζες: Τι να περιμένουμε το 2025 στα στεγαστικά δάνεια
- «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ντίσελντορφ 1.200 θέσεις εργασίας από 45 επιχειρήσεις
- «Κοκκινίζουν» οι μετοχές πληροφορικής – Ποιες εταιρείες έχουν μεγάλες απώλειες
- Μεγάλες αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Η στρατηγική για το 2025 και τα άλυτα προβλήματα