Πρόκειται για έναν εξαιρετικό μεζέ που ταιριάζει απόλυτα με το ουζάκι μας και που αποτελεί σημείο αναφορά των ημερών αυτών, μιας και πλησιάζει η 25η Μαρτίου με τον μπακαλιάρο να έχει εξέχουσα θέση. Οι μπακαλιαροκεφτέδες, πάντως, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διατροφής των κατοίκων της Πάρου, οι οποίοι τους τιμούν δεόντως και, κυρίως, τους φτιάχνουν υπέροχα. Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Υλικά: (για 6 άτομα)

1 κιλό παστό μπακαλιάρο καλά ξαλμυρισμένο
1 κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ
1 φλιτζ. του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
2 αβγά
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι όσο τραβήξει
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

μπακαλιαροκεφτέδες

Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο από τα φτερά, τα κόκαλα και τις πέτσες. Με τα χέρια μας τον κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε μέσα το λειωμένο κρεμμύδι, το δυόσμο, τον άνηθο, ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Αρχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι κοσκινιστό ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρευστο. Αν μας σφίξει πολύ το αραιώνουμε με λίγη μπύρα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε παίρνοντας το μίγμα από το μπολ με ένα βαθύ κουτάλι. Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια , σερβίρουμε τους μπακαλιαροκεφτέδες μαζί με σκορδαλιά.

μπακαλιαροκεφτέδες

Πηγή: www.eliasmamalakis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο σύμφωνα με τον Άκη Πετρετζίκη (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γρήγορος μπακαλιάρος με σκορδαλιά του Άκη Πετρετζίκη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπακαλιάρος με μπαρμπουνοφάσουλα