• Business

    Wall Street: Με πτώση 724 μονάδων έκλεισε ο Dow Jones, κάτω από τις 24.000 μονάδες

    Wall Street


    Εφιαλτική ήταν η Πέμπτη για τη Wall Street καθώς οι βασικοί δείκτες σημείωσαν μεγάλες απώλειες με τον Dow Jones να γκρεμίζεται κάτω από τις 24.000 μονάδες, με πτώση 724 μονάδων, καθώς μια σειρά ανακοινώσεων ήρθε να επιδεινώσει το ήδη προβληματικό κλίμα στην αγορά. Πρόκειται για τη χειρότερη ημερήσιο πτώση τις τελευταίες 6 εβδομάδες.

    Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 2,93% στις 23.957,89 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε στις  2.643,69 μονάδες με πτώση 2,52% και ο Nasdaq έκλεισε στις 7.166,68 μονάδες, με πτώση 178,61 μονάδων (-2,43%).

    Η αγορά ξεκίνησε προβληματικά, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους  στον Λευκό Οίκο και τον «εμπορικό πόλεμο». Μόλις χθες, άλλωστε, η Fed είχε ανακοινώσει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων για το 2018, με τουλάχιστον άλλες δύο να ακολουθούν, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με επιφυλακτικότητα από την αγορά, που έκλεισε με πτώση την Τετάρτη.

    Παράλληλα, το mea culpa και οι υποσχέσεις του Μαρκ Ζούκεμπεργκ, γύρω από το σκάνδαλο με την Cambridge Analytics, δεν έδειξαν να πείθουν την αγορά με την μετοχή της Facebook να κλείνει με πτώση 2,66%. Την ίδια ώρα η μετοχή της φαρμακευτικής Abbvie έκλεινε στο -12,74%, μετά την απόφασή της να παγώσει την διαδικασία αδειοδότησης για ένα νέο φάρμακο κατά του καρκίνου των πνευμόνων.

    Το κλίμα επιβάρυνε η παραίτηση του επικεφαλής δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Ντάουντ, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι οι συστάσεις του στο ζήτημα με την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ με επίκεντρο την πιθανή αμερικανο-ρωσική συμπαιγνία πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, δεν έγιναν σεβαστές.

    Και ενώ οι ΗΠΑ ανακοίνωναν πως η Ευρώπη, η Αυστραλία, η Νότια Κορέα, η Αργεντινή και η Βραζιλία αναμένεται να εξαιρεθούν προσωρινά από της επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, που τίθενται την Παρασκευή σε ισχύ, μια νέα απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ ήρθε να φέρει νέες ανησυχίες γύρω από το ζήτημα του εμπορικού πολέμου. Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε την επιβολή μέτρων συνολικού ύψους έως 60 δισ. ευρώ προς τις κινεζικές εισαγωγές στις ΗΠΑ, με τους φόβους για αντίποινα από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να αυξάνεται στους επενδυτές της Wall Street.

    Τα νέα έφεραν μια νέα μεγάλη πτώση της μετοχής της Boeing η οποία υποχώρησε κατά 5,19% παρασύροντας μαζί της και τον Dow Jones.\

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι χρηματαγορές της Ευρώπης, με το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι ΗΠΑ κήρυξαν οικονομικό πόλεμο στην Κίνα: Δασμούς «έως 60 δισ. δολαρίων» υπέγραψε ο Τραμπ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ



    ΣΧΟΛΙΑ