Γνωρίσαμε τον Σωτήρη Κοντιζά μέσα από ο δημοφιλές ριάλιτι μαγειρικής “Master Chef” και μας έχει ήδη καταπλήξει με τις ικανότητές του. Σε κάποιο από τα επεισόδια ο Σωτήρης παρουσίασε τη δική του ομελέτα, μια εκδοχή που ξεφέυγει από τις συνηθισμένες συνταγές και που εντυπωσιάζει.

Η μοναδική ομελέτα του Σωτήρη Κοντιζά περιέχει αφρό φέτας και σάλτσα ντομάτας, δύο γεύσεις που αποτελούν βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής και τα οποία φυσικά λατρεύουμε. Η ομελέτα του μας “καλεί” να τη γευτούμε, γι΄αυτό και εμείς σας παρουσιάζουμε τη συνταγή ώστε να τη δοκιμάσετε!

Yλικά

  • 8 αυγά και 2 κρόκους
  • 350 γρ. γάλα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • φρέσκια ρίγανη
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ κιλό φέτα
  • 3 ντομάτες
  • 2 αμπούλες για το σιφόν
  • καπνιστή πάπρικα
  • tabasco
  • worchestire sauce
  • 1 φύλλο ζελατίνης

ομελέτα Σωτήρη Κοντιζά

Εκτέλεση συνταγής: 

Για τον αφρό φέτας: 

1) Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη φρέσκια ρίγανη και στη συνέχεια λιώνουμε τη ζελατίνα (προσοχή να μη βράσει το μείγμα).

2) Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα μέχρι να λιώσει το τυρί.

3) Με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε το μείγμα και στη συνέχεια το σουρώνουμε.

4) Γεμίζουμε το σιφόν μέχρι τα 2/3, εφαρμόζουμε τη μια αμπούλα και ανακινούμε με το στόμιο προς τα πάνω.

5) Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με μια δεύτερη αμπούλα. Αφήνουμε το σιφόν στην άκρη.

Για τη ντομάτα:

1) Σε ένα τηγάνι ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τις ντομάτες μαζί με αλάτι, καπνιστή πάπρικα και ταμπάσκο μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.

2) Δεν ανακατεύουμε συχνά- παρά όταν χρειαστεί- ώστε να μη μας καεί η σάλτσα.

3) Αποσύρουμε από τη φωτιά και την κρατάμε στην άκρη.

Για την ομελέτα: (σε στιλ ταμαγκογιάκι)

1) Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους και προσθέτουμε ζάχαρη αλάτι, πιπέρι και την worchestire sauce.

2) Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λάδι μέχρι να ζεσταθεί και στη συνέχεια σκουπίζουμε το τηγάνι.

3) Προσθέτουμε το μισό μείγμα αυγών στο τηγάνι.

4) Όταν δούμε φουσκάλες στην επιφάνεια, σπρώχνουμε την ομελέτα προς τα πάνω για να βοηθήσουμε τα υγρά να διοχετευτούν στην υπόλοιπη επιφάνεια του τηγανιού.

5) Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να μην υπάρχουν πολλά υγρά, αναποδογυρίζουμε μια φορά και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι jacket light πατάτες του Άκη Πετρετζίκη (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτες πένες φούρνου με τυριά και μπέικον από τον Άκη Πετρετζίκη (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πατάτες «αντιναχτές»: Μια νόστιμη κυπριακή συνταγή με κρασί και κόλιανδρο