ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα αγαπημένα μας ζυμαρικά μπορούν να μαγειρευτούν με διάφορους τρόπους και όχι μόνο στην κατσαρόλα! Αντί για μια μακαρονάδα, μπορούμε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε ένα λαχταριστό και εύκολο σουφλέ ζυμαρικών στο φούρνο. Τα τυριά και τα αλλαντικά θα ενσωματωθούν στα μακαρόνια μαζί με την κρέμα γάλακτος και το αποτέλεσμα θα είναι κάτι παραπάνω από τέλειο. Δείτε τη συνταγή:
Υλικά:
1 πακέτο πέννες ή ριγκατόνι ή ταλιατέλες
½ φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
150 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
250 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γρ. μπέϊκον ψιλοκομμένο
150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
250 γρ. κρέμα γάλακτος
Αλατοπίπερο
5-6 μανιτάρια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και βουτυρώνουμε.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το ζαμπόν, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα στο ταψί ή το πυρίμαχο σκεύος τα αλλαντικά μας, τα μανιτάρια, τα τριμμένα τυριά, αλατοπίπερο και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε με κασέρι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι jacket light πατάτες του Άκη Πετρετζίκη (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο νόστιμο και τρεμουλιαστό παστίτσιο με εύκολη μπεσαμέλ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνταγή για αυθεντική ιταλική καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συμβούλιο Αειφόρων Κτιρίων Ελλάδας (SBC Greece): Ζητά να διατηρηθεί το μπόνους δόμησης ζητά
- Πέτρος Παππάς (Star Bulk): Νέα μερισματική πολιτική και ενισχυμένο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών – mononewsTV
- COSMOTE: Ανάπτυξη 5G δικτύου για «έξυπνες» τοπικές κοινότητες
- Epsilon Net: Αγορά αυτόνομου κτιριακού συγκροτήματος στην Αθήνα