H επιλογή του Δήμου Παπαδημητρίου στην θέση του υπουργού Ανάπτυξης ήταν από τις πλέον ατυχής στην κυβέρνηση Τσίπρα. Τόσους μήνες και δεν έφερε ούτε μια μικρή επένδυση στην χώρα. Ακόμα και η Tesla που ανακοίνωσε ότι ανοίγει γραφείο R&D ενημέρωνε τον αναπληρωτή Υπουργό Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη. Επί της ουσίας ο κ. Παπαδημητρίου δεν αφήνει έργο πίσω του. Το μοναδικό του μέλημα ήταν να βάζει  συνεχώς τρικλοποδιές στον αναπληρωτή υπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα.  Βασικό λάθος του τέως υπουργού ήταν ότι νόμιζε ότι μπορούσε να κυβερνήσει με τους φίλους του οικονομολόγους από το εξωτερικό. Για να έρθουν, όμως, σοβαρές επενδύσεις στη χώρα και όχι τα γνωστά αρπακτικά των αγορών ή οι κρατικές εταιρείες της Κίνας, της Γερμανίας, κλπ, που αποκτούν διάφορα ιδιωτικά μονοπώλια στη χώρα μας, χρειάζεται σχέδιο.

Σχέδιο που δεν μπορούσαν να καταστρώσουν βαρύγδουπες επιτροπές όπως η «Επιστημονική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Συμβουλίου» που έφτιαξε ο υπουργός Οικονομίας Δήμος Παπαδημητρίου και έβαλε πρόεδρο τον Jan Kregel, φίλο του από το Ινστιτούτο Levy.

Ο πρίγκιπας Δήμος  ο οποίος μάλιστα μέσω της συζύγου του το ελληνικό κράτος του έδωσε 12.000 επίδομα ενοικίου όταν ο ίδιος έχει μεγάλη περιουσία σε μετρητά και ακίνητα.

Ουδείς αμφιβάλει για την επιστημονική κατάρτιση ανθρώπων σαν τον J. Kregel ή της Marianna Mazzucato, γνωστής οικονομολόγου και συγγραφέως που ειδικεύεται στην καινοτομία. και συμμετέχει στην ίδια επιτροπή. Τι ξέρουν, όμως, αυτοί οι άνθρωποι για τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας; Για τα μικροσυμφέροντα που εμποδίζουν κάθε αλλαγή;

Για την πολυνομία και τη γραφειοκρατία που καλύπτει ως νέφος κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα; Για την προσέλκυση επενδύσεων χρειάζεται «βρόμικη» δουλειά «από τα κάτω» όπως επισημαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη που θεωρούν πως έπραξε άριστα που αποστρατεύτηκε ο κ. Παπαδημητρίου!