Τα αγαπούν όλοι, τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι! Τα cookies με κομματάκια σοκολάτας φτιάχνονται πολύ εύκολα και συνοδεύουν τέλεια τον καφέ μας ή το γάλα των παιδιών. Παρακάτω θα βρείτε μια απλή και εύκολη συνταγή για το πώς να τα φτιάξετε. Μην ξεχνάτε, πάντως, πως το μυστικό βρίσκεται στο ψήσιμο! Δείτε τη συνταγή:
Τι θα χρειαστείτε για τα cookies
- 190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
- ελαιόλαδο
Πώς θα φτιάξετε τα cookies
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160° C. Αλείφετε με το ελαιόλαδο μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατεύετε με το κακάο. Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα αλευριού – κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα για αρκετή ώρα, μέχρι αυτό να αποκτήσει τη μορφή ζύμης.
- Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε ώστε να πάνε σε όλο το μείγμα. Από το σφιχτό πλέον μείγμα φτιάχνετε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
- Βάζετε τα μπαλάκια στην λαμαρίνα σε απόσταση 3 εκατοστών μεταξύ τους και τις πιέζετε ελαφρά να απλώσουν.
- Τοποθετείτε τη λαμαρίνα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνετε για 5 λεπτά.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά στους 150° C και τα ψήνετε για άλλα 10-15 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν, βγάζετε τη λαμαρίνα από το φούρνο, ξεκολλάτε προσεκτικά τα cookies και τα βάζετε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν από κάτω και να μείνουν στεγνά και τραγανά.