Μια πολύ νόστιμη σαλάτα που είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες της σαρακοστής, και όχι μόνο. Ο συνδυασμός οσπρίων και λαχανικών θα αποτοξινώσει τον οργανισμό σας και θα σας προσφέρει ένα γευστικό πιάτο που θα είναι παράλληλα θρεπτικό. Δείτε παρακάτω!

Τι χρειάζεστε:

  • 250 γραμμάρια άσπρα φασόλια
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • Πιπεριές κομμένες κυβάκια
  • Πράσινη σαλάτα για τη βάση
  • Αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

φασόλια σαλάτα

Για τη σως:

  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη

φασόλια σαλάτα

Πώς το κάνετε:

  1. Πριν από όλα τα άλλα, θα πρέπει να έχετε μουλιάσει στο νερό από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια.
  2. Τα στραγγίζουμε το πρωί, τα βράζουμε, μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε ξανά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί, προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε ξανά.
  4. Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σως.
  5. Περιχύνουμε με της σως τη σαλάτα με τα φασόλια και ανακατεύουμε.
  6. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για να τη φάμε δροσερή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη πατατοσαλάτα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα υγιεινό και πανεύκολο φαγητό: Φακές σαλάτα με κους κους, ντοματίνια και φέτα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλα τα μυστικά για να κάνετε την τέλεια σαλάτα