• LIFE&STYLE

    Αδυνατίστε… ταξιδεύοντας

    • NewsRoom


    Σε ποιον δεν αρέσουν τα ταξίδια; Ακόμη και εάν υπάρχουν άτομα τα οποία δεν ενθουσιάζονται με τα ταξίδια μια νέα τροπή αυτών μπορεί να σας κάνουν να αλλάξετε τη γνώμη σας γι αυτά. Εσείς το ξέρατε ότι όταν ταξιδεύεις έχεις περισσότερες πιθανότητες να χάσεις βάρος; Κι όμως, σύμφωνα με έρευνα του ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller, υπάρχουν όχι ένας αλλά εφτά λόγοι που μπορεί τα ταξίδια να βοηθήσουν στον αγώνα σου κατά του αδυνατίσματος.
    1.Το Άγχος 
    Πριν από κάθε ταξίδι αναρωτιόμαστε συνεχώς για το εάν έχουμε μαζί μας τα εισιτήρια, τι καιρό θα κάνει εκεί που θα πάμε, τι θα συναντήσουμε στο ξενοδοχείο που κλείσαμε από προσφορά, αυτά και άλλα τόσα ερωτήματα μπορεί να μας απασχολούν πριν από κάποιο μας ταξίδι δημιουργώντας έτσι το κλασικό άγχος των ταξιδιών. Όπως είναι γνωστό όταν αγχωνόμαστε για κάτι πολλές φορές ξεχνάμε και να φάμε. Αν και δεν αποτελεί ενδεικτικό υγιεινό τρόπο αδυνατίσματος,  έχει ωστόσο άμεσα αποτελέσματα.
    2. Ο ενθουσιασμός
    Μια διαφορετική έκφανση του άγχους θα μπορούσε να είναι ο ενθουσιασμός. Όλοι κάποια στιγμή στην ζωή μας, διαβάζοντας ένα ωραίο βιβλίο, περιμένοντας να βγει στους κινηματογράφους η αγαπημένη μας ταινία, ή απλώς ακούγοντας την αγαπημένη μας μουσική, ξεχαστήκαμε και απλώς παραλείψαμε κάποιο γεύμα μας. Ταξιδεύοντας λοιπόν, αυτός ο ενθουσιασμός τριπλασιάζεται, καθώς η αδρεναλίνη μας ανεβαίνει στα ύψη και μόνο στην σκέψη των νέων εμπειριών που πρόκειται να ζήσουμε., Όταν ενθουσιαζόμαστε λοιπόν μας κόβετε για ακόμη μια φορά η όρεξη για διατροφικές παρασπονδίες.
    3.  Η περιέργεια 
    Όταν εξερευνάς νέα μέρη και γνωρίζεις νέους πολιτισμούς, ακούγοντας απλά μια ξένη γλώσσα απασχολείς συνεχώς το μυαλό σου με αποτέλεσμα παραδόξως να μην σκέφτεσαι καθόλου το φαγητό, μπορεί να φαίνεται περίεργο και όμως συμβαίνει σε όλους μας.
    4. Το “χάσιμο”
    Η περιήγηση μπορεί να φτάσει και στην απώλεια του προσανατολισμού σου ειδικά όταν βρίσκεσαι σε έναν ξένο κράτος, σε μια άγνωστη μακρινή πόλη. Όλος αυτός ο αποπροσανατολισμός, μας μπερδεύει και μας οδηγεί σε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές.
    5. Η αϋπνία 
    Ακόμη μια επίπτωση που μπορεί να προκύψει από τον ενθουσιασμό μας για ένα επερχόμενο ταξίδι μας είναι η απώλεια του ύπνου μας. Η απώλεια αυτή μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην μείωση περιττών κιλών.
    6. Το φαγητό
    Φτάσαμε στο βασικό σύμμαχο αλλά και ενδεχόμενο εχθρό του πολυπόθητου βάρους μας. Η ποιότητα του φαγητού που τρώμε αλλά και η ποσότητα του που καταναλώνουμε οδηγεί στο αριθμό που θα δείξει η ζυγαριά μας αύριο. Πηγαίνοντας σε ένα άγνωστο τόπο λοιπόν μπορεί να μην ξέρουμε που να πάμε να φάμε. Ένα ακόμη ενδεχόμενο είναι ότι μπορεί να μην έχεις συνηθίσει στις διατροφικές επιλογές κάποιου ξένου κράτους και έτσι είτε να καταναλώσεις  μικρότερη ποσότητα φαγητού είτε να τις αποφύγεις τελείως. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο, ειδικότερα εάν επισκεφτείς ένα εξωτικό μέρος, της τροφικής δηλητηρίασης, κάτι όμως το οποίο δεν θα μας ευχαριστούσε ιδιαιτέρως.
    7. Το ποτό
    Είναι ξεκάθαρο πως όταν ταξιδεύουμε καταφέρνουμε και να ξεφύγουμε από της συνήθειες της καθημερινότητας μας. Με τον τρόπο αυτό ενδεχομένως να αποφύγουμε και τις επιβλαβείς για την υγεία μας συνήθειες, όπως για παράδειγμα η κατανάλωση ποτού. Όταν είσαι στον χώρο σου, ή βγαίνεις έξω με τους φίλους σου στα γνωστά σας στέκια, είναι πολύ πιθανό να καταναλώσεις και μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ από ότι συνήθως. Αφού όμως έχεις φύγει για να “γνωρίσεις” τον κόσμο θα ξεχάσεις κάλλιστα και την υπερβολική κατανάλωση ποτού.
    8. Τα χρήματα
    Τέλος ο βασικότερος παράγοντας, κατά την άποψη μου,ου μπορεί να μειώσει αισθητά τις θερμίδες που θα καταναλώσεις ενώ ταξιδεύεις είναι το ποσό των μετρητών που θα έχεις στην “τσέπη” σου. Το άγχος που μας διακατέχει πάντα για τον υπολογισμό του προϋπολογισμού του ταξιδιού μας μπορεί να εξελιχθεί και σε θετική επιρροή του σωματικού μας βάρους. Τα χρήματα όταν ταξιδεύεις είναι ένα ζήτημα που σε απασχολεί, ειδικότερα για το πως θα τα μοιράσεις σύμφωνα με τις ανάγκες του ταξιδιού. Έτσι είναι πιθανότερο να δαπανήσεις περισσότερα ευρώ στην επίσκεψη πολλών μουσείων, παρά στο να απολαύσεις ένα πλήρες και ακριβότερο κατά συνέπεια γεύμα.
    Το συμπέρασμα μας λοιπόν είναι,ότι πλέον θα ήταν καλό να σταματήσουμε να ψάχνουμε την διάσημη δίαιτα του Dankan, ή να αναγκαστούμε να γίνουμε χορτοφάγοι για την απώλεια κιλών και να αρχίσουμε να ψάχνουμε τον επόμενο ταξιδιωτικό προορισμό μας.



    ΣΧΟΛΙΑ