ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η 14η Φεβρουαρίου, η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου δηλαδή, πλησιάζει! Αν ετοιμάζετε ένα όμορφο δείπνο για τον/ην σύντροφό σας, τότε βρήκαμε το κατάλληλο επιδόρπιο για να ολοκληρώσετε το μενού σας. Φυσικά και μπορείτε να πάρετε μία έτοιμη τούρτα ή ένα γλυκό από κάποιο ζαχαροπλαστείο, αλλά το χειροποίητο έχει άλλη αξία! Δείτε παρακάτω:
Τι χρειάζεστε:
- 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 δόση βανίλιας
Πώς θα το κάνετε:
- Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι που αφού το κοσκινίσετε θα το βάλετε λίγο λίγο και αργά μέσα στο μείγμα με κινήσεις κυκλικές.
- Ρίχνετε τώρα το παντεσπάνι σε φόρμα όπου έχετε στρώσει λαδόκολλα.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
- Μόνο όταν είστε σίγουρη πως έχει ψηθεί καλά θα το βγάλετε από τη φόρμα.
Πώς θα κόψετε το παντεσπάνι:
- Φτιάχνετε δυο παντεσπάνια σε μία τετράγωνη και σε μία στρογγυλή φόρμα.
- Κόβετε στα δύο το στρογγυλό παντεσπάνι
- Τοποθετείτε στο τετράγωνο παντεσπάνι στις δύο πλευρές, τα στρογγυλά κομμάτια.
- Τώρα μπορείτε να βάλετε από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής που θα επιλέξετε και να στολίσετε με πολύχρωμα τρουφάκια, καραμελάκια και ο,τι άλλο εσείς θέλετε.
Παντεσπάνια υπάρχουν και έτοιμα αν είστε βιαστική όπως και κρέμες ζαχαροπλαστικής, απλώς δεν θα έχετε το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα. Η έκπληξη όμως στον αγαπημένο σας θα είναι η ίδια!