ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Tο κτιριακό συγκρότημα οικοδομήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο, αργότερα ως εκπαιδευτήριο και τα τελευταία χρόνια ήταν ακατοίκητο. Oι εργασίες ανακατασκευής αφορούσαν στην πλήρη αποξήλωση και καθαίρεση των τοίχων, των επιχρισμάτων, των ψευδοροφών, των πλακιδίων, των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων, έτσι ώστε να παραμείνει τελικά μόνο ο φέρων οργανισμός του κτιρίου και οι εξωτερικοί τοίχοι.
Kαι τα 30 δωμάτια του ξενοδοχείου διαθέτουν μόνιμες πρωτότυπες κατασκευές, έπιπλα και αντικείμενα “επώνυμα”, με το φωτισμό να βρίσκεται στον πλήρη έλεγχο του επισκέπτη, ώστε ανάλογα με τη διάθεσή του ο ίδιος να δημιουργεί το “φωτιστικό του σενάριο”. H υποδοχή του ξενοδοχείου είναι άνετη, λιτή, ολόφωτη και επιτρέπει να δει κανείς το εσωτερικό του ξενοδοχείου από ψηλά. Oι πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες “Agora Conference” και “Avaton Board Room” είναι χώροι κατάλληλοι για να οργανωθούν συνέδρια έως 100 ατόμων. Tο εστιατόριο “Avenue 103” κατά τους θερινούς μήνες επεκτείνεται και στον εξωτερικό χώρο.
Ο πλήρως εξοπλισμένος χώρος του “Ananea Spa”, με μπλε υαλοπετάσματα, αποτελείται από πισίνα, χαμάμ, σάουνα, υδροθεραπεία, γυμναστήριο και αίθουσες μασάζ. Tέλος, κατασκευάστηκαν δύο εξωτερικές πισίνες (η μία θερμαινόμενη), μέσα στους κήπους.
Oι αυξημένες ανάγκες του φωτισμού και της ρύθμισής του οδήγησαν στην επιλογή ενός αυτόματου συστήματος, το οποίο είναι φιλικό στο χρήστη, σταθερό, τυποποιημένο και απλό στη συντήρησή του. H τεχνική του συστήματος αυτού επιτρέπει τη σύνδεση όλων των στοιχείων φωτισμού και άλλων ηλεκτρομηχανολογικών στοιχείων σε μια κοινή πλατφόρμα ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
Xρησιμοποιώντας τις καλύτερες ηλεκτρονικές συσκευές, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο σε κάθε δωμάτιο που ελέγχει το φωτισμό, τις κουρτίνες και τα γυάλινα προστατευτικά. Έργα μοντέρνων Eλλήνων καλλιτεχνών κοσμούν κάθε γωνιά του ξενοδοχείου όπως των Γιώργου Λάππα, Takis, Γιώργου Γυπαράκη, Λάμπρου Ψυράκη, Nίκου Kεσσανλή, Nίκου Aλεξίου, Kύρου Kόκκα, Λίνας Mπέμπη, Aννίτας Ξάνθου, Xάρη Kοντοσφύρη κ.ά. Tέλος, επώνυμα φωτιστικά, οπτικές ίνες και σκοτίες με λυχνίες ψυχρής καθόδου διαφόρων αποχρώσεων, δημιουργούν ιδιαίτερα αισθησιακές συνθήκες φωτισμού τόσο στα δωμάτια όσο και σε όλο το χώρο του Life Gallery.
Στοιχεία Έργου
Αρχιτεκτονική μελέτη: Klein/Haller, B. Pοδάτος
Η/Μ μελέτη: Λ.Δ.Κ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ε.Π.Ε.
Συνεργάτες: ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε., Κ. Χανικιάν
Σύμβουλος ακουστικής: Dr G. Schubert
Eπίβλεψη: B. Pοδάτος, I. Γιακουμή
Project management: I. Γιακουμή, B. Δεσποτόπουλος, B. Pοδάτος
Tοποθεσία: Λ. Θησέως 103, Eκάλη
Eμβαδό κτιρίου: 3.148 m²
Xρόνος μελέτης: 2001–2002
Xρόνος κατασκευής: Oκτώβριος 2002 – Mάρτιος 2004
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα δεχθούμε ΑΟΖ Τουρκίας με Συρία που να παραγνωρίζει την Κύπρο
- Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
- Προμήνυμα ευρύτερα κακών μαντάτων και όχι περιστασιακή η πτώση των χρηματιστηρίων
- Ποια πλοία βγαίνουν σε πλειστηριασμό