ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
1. Το σωστό στράγγισμα
Πλένουμε τις πρασινάδες, τις ντομάτες ή ό,τι άλλο λαχανικό και τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Απλό; Όχι. Για να γίνει τραγανή η σαλάτα και να μην «μαραθεί» πρέπει να έχουν στραγγιστεί πολύ πολύ καλά τα λαχανικά. Είτε σε τρυπητό, είτε σκουπίζοντάς τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή με ειδικό πλαστικό μπολ που κάνει τα πολλά νερά να φεύγουν. Αυτό είναι το πιο βασικό μυστικό για μια τραγανή και φρέσκια σαλάτα.
2. Φρέσκα υλικά
Επειδή το βασικό συστατικό μιας σαλάτας είναι τα λαχανικά, πρέπει απαραιτήτως να είναι πολύ φρέσκα, αλλιώς η όψη της σαλάτας σας θα είναι… μαραμένη. Ψωνίστε κάθε μέρα ή κάθε δυο μέρες λαχανικά και συντηρείτε τα στο ψυγείο. Αν δείτε μαραμένες άκρες, κόψτε τις και πετάξτε τις, για να μη χαλάσουν το σύνολο της σαλάτας.
3. Βάλτε διάφορα υλικά, με διαφορετικές γεύσεις και υφές
Τι εννοούμε; Μια καλή και νόστιμη σαλάτα δεν μπορεί ν΄αποτελείται μόνο από πρασινάδες και δυο ντομάτες. Χρειάζεται κι άλλα συστατικά με άλλες γεύσεις και υφές. Προσθέστε φρούτα, όπως κομμάτια πράσινου μήλου, αχλαδιού ή ροδιού, ξηρούς καρπούς, κρουτόν ή παξιμάδια, αποξηραμένα φρούτα ή μικρά κομμάτια κρέατος και κοτόπουλου. Ρίξτε στις σαλάτες σας αυγά, τυρί ή αβοκάντο, προσούτο ή μπέικον κι απογειώστε τη γεύση.
Διαβάστε τη συνέχεια στο womannow.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια ιταλική εκδοχή της ομελέτας: Νόστιμη frittata με σπανάκι, σκόρδο και παρμεζάνα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε τις πιο γευστικές γαρίδες με ρύζι μπασμάτι!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα πολύ γρήγορο γεύμα: Υπέροχα κολοκυθάκια με παρμεζάνα στο φούρνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ηλιόπουλος στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «Να μεγαλουργεί και να μας δοξάζει η ΑΕΚ, θα μας ενώνει για πάντα»
- Λίβανος: Ανώτατος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ ο στόχος της ισραηλινής επίθεσης στην Βηρυτό
- Βρετανία: Ύποπτο πακέτο στον σταθμό Γιούστον του Λονδίνου ερευνά η αστυνομία
- Γιώργος Παπανδρέου: «Λεφτά υπάρχουν, αλλά που πάνε;» – Βολές κατά Κώστα Καραμανλή